A1 komt net tekort tegen vv Maarssen

De thuiswedstrijd zaterdag tegen Maarsen A1 heeft niet opgeleverd wat de supporters er vantevoren van hadden gehoopt. Het was een heel spannend duel, dat wel, maar de bezoekers gingen in deze streekderby uiteindelijk met drie punten naar huis en dat was een teleurstelling. Zeker omdat Maarssen het laatste kwartier met negen man speelde.

Fc Breukelen begon sterk aan de wedstrijd. Het eerste kwartier stond de ploeg positioneel goed en werd er redelijk scherp en geconcentreerd gespeeld. De 0-1 na bijna 20 minuten kwam dan ook onverwacht. Het was het resultaat van weifelend optreden; Een speler van Maarssen kon door het midden oprukken en werd door niemand echt aangepakt. Zijn inzet ging langs invaller-doelman Kevin: 0-1. De wedstrijd was daarna in evenwicht. Wel werd het spel harder wat er toe leidde dat de consequent fluitende scheidsrechter enkele spelers van Maarssen een gele kaart gaf.

Trainer Herman gaf de jongens van fc Breukelen tijdens de rust aanwijzingen om het duel naar zich toe te trekken. Maar de tweede helft begon direct met een flinke domper: door een misverstand in de defensie konden de bezoekers al na één minuut de 0-2 op het scorebord zetten. Fc Breukelen had natuurlijk tijd nodig om van deze tik te herstellen. Er kwamen daarna wel wat kansen maar de thuisploeg slaagde er toch niet in het duel naar zich toe te trekken. De passing bleef slordig en ook de aansluiting van verdediging, middenveld en aanval verliep zaterdag stroef. Herman schakelde uiteindelijk alle wisselspelers in, mede door enkele blessures, maar het spel van de A1 bleef te rommelig om Maarssen echt te verrassen. Toch werd het halverwege de tweede helft 1-2, toen Rick een penalty benutte. Deze was gegeven na een overtreding op Steven in het zestienmetergebied.

Een gelijkspel leek toen haalbaar, zeker nadat er eerst één en een kwartier voor tijd nog een speler van Maarssen met rood naar de kant moest. Maar de jonge thuisploeg speelde het spel niet slim uit, volhardde in de oude strijdwijze en wist het gat met de bezoekers niet meer te dichten. Vrije trappen en corners leverden geen gevaar op.

Maarssen speelde zaterdag hard, kreeg daarom veel kaarten maar toonde ook meer strijdlust en won uiteindelijk licht verdiend met 1-2. Kevin, nog bedankt voor je invalbeurt!

Zaterdag wacht fc Breukelen de uitwedstrijd tegen vv Nederhorst. De A1 heeft dan de kans weer eens een positief resultaat neer te zetten.

Eindstand fc Breukelen A1 – vv Maarssen A1 1-2 (0-1). Doelpunt Rick

Opstelling A1: Kevin, Dennis, Alex, Rick, Jannes, Vincent, Ricardo, Jurre, Steven, Metin en Peter.

Wisselspelers: Mark, Sander, Bas, Fatih, Michael.