FC Breukelen A3-BFC A3

A3 overtuigd niet, wint wel

Zaterdag moest onze a3 aantreden tegen de a3 van het uit Bussum komende BFC. Ik zal de spelers eerst even voorstellen. Als keeper hebben wij Myron van Leusden toch nog overgehaald om aan het seizoen te beginnen. Verder zijn er de vaste krachten die hun hele leven al in Breukelen voetballen: Darryl, Marcel, Ferry, Micheal, Jonathan, Jelle, Tom en Jasper. Terug op het oude vertrouwde nest zijn Casper, Raymond, Stefan en de debuterende Maarten van Spijk (deze jongen heeft duidelijk aangetoond dat hij het inzicht beheerst, speelde een uitstekende wedstrijd voor een debutant). Als potentiële versterkingen bij onderbezetting zijn Bob en Jelle. Pieter van Leusden is aangetrokken als hoofdcoach.

De tegenstanders hadden op de een of andere manier vertraging opgelopen, dit kwam omdat zij een ietwat krappe selectie hadden en nog spelers moesten weten te strikken een half uur voordat je aanvankelijk aan een wedstrijd zou moeten beginnen. Dit is echter niet gelukt en dus moest BFC aantreden met 7 man + een keeper wat geen keeper was. Eerst was er de vraag of het geen vriendschappelijke wedstrijd kon worden, daarna of het niet 8 tegen 8 kon worden. Deze verzoeken werden niet gehonoreerd en dus trad Breukelen aan met een voltallig elftal tegen een 8 koppige selectie van BFC. Om ongeveer 5 voor 1 werd dan eindelijk afgetrapt.

De beginfase was veelbelovend. Met enkele spreekkoren, toeters en bellen van spelers van de a1 scoorde Raymond uit de eerste de beste aanval de openingstreffer. Daarna kwamen dé 10 minuten van de heer Darryl Adelaar. Deze jongen moet toch wel bestempeld worden als een ware twijfelaar. Het ene moment loopt hij met veel plezier te voetballen, het andere moment loopt hij als een agressieve beer door het veld en loopt hij te zeuren op zijn medespelers. Van enig egoïsme is hij ook niet vies, hierdoor scoorde hij vandaag 5x terwijl het er ook 3 hadden kunnen zijn en dat er meer verschillende doelpuntenmakers hadden geweest. Dit geld ook wel een beetje voor de verder uitstekend spelende Raymond, deze jongen is echt terug op het niveau en begint weer in topvorm te komen. Toch is enig respect voor deze jongen op zijn plaats, hij heeft ongeveer een half jaar niet gevoetbald door het opheffen van de B2. Hij scoorde binnen het kwartier de 2-0, 3-0 en 4-0. Hierna zakte Breukelen qua veldspel erg in. Men ging er te makkelijk overdenken. BFC had enige goede dribbelaars en zonder daarop fel te reageren creëerden zij enkele kansen. Echter een puur geval van nonchalance van Ferry Kuhn die de eerste helft grensrechter was. Hij vlagde niet bij een buitenspelgeval, maar attendeerde de scheidsrechter op dit feit door gillend langs de zijlijn te lopen en te roepen dat het buitenspel was, echter van je fouten leer je natuurlijk. Hierdoor floot de scheids niet, met verdere gevolgen, de 4-1. Onder het toen nog toeziend oog van trainer Gert-Jan breidde Breukelen zijn voorsprong uit tot een uiteindelijke uitslag van 13-2. Het spel liet af en toe te wensen over, maar het zelfvertrouwen zal uitermate hoog zijn. Bij vlagen werd er redelijk gecombineerd, maar bij vlagen ook nog slecht voetbal, met veel lange ballen en veel egoïsme. Als smet op de wedstrijd kan toch zeker worden gezien dat onze keeper Myron een penalty miste. Deze was echter goed versierd door Raymond. Echter hadden we het tegen 11 voetballers uit bussum waarschijnlijk zeer moeilijk gehad, misschien wel kansloos.

Hopen dat we dit jaar nog op deze manier kunnen voortzetten, al baart de 13-2 uitslag tegen 8 man toch enige zorgen. We zullen verder onze uiterste best moeten doen om de punten binnen te slepen. Echter is het team een waar team, jongens die willen werken voor elkaar en met plezier als nummer 1 voetballen, wat misschien wel het belangrijkste aspect van het voetbal).

FC Breukelen A3 - BFC A3 13-2

Doelpuntenmakers: Darryl 5x, Raymond 4x, Marcel 2x, Maarten 1x en Thomas 1x.

Man of the match: Maarten van Spijk.

Linesman of the match: F. Kuhn.