Kockengen F1 - FC Breukelen F1

Vandaag stond de tweede competitie wedstrijd op het programma voor de F2.

Niets bijzonders wellicht maar uit naar Kockengen is toch wel een beetje als Ajax – Feyenoord.

En net als de profs elk jaar een nieuw tenue krijgen, kregen onze jongens vandaag een mooi blauw trainingspak. Gesponsord door alle ouders. Ja, de kou staat voor de deur en het is natuurlijk fantastisch voor de jongens om echt als team naar een uit wedstrijd te gaan. Zie foto. Warm lopen in hetzelfde pak, spelen in het zelfde tenue, daar droomt toch eigenlijk iedereen van.

Dus namens alle jongens van de F2 alle ouders heel erg bedankt voor dit cadeau en ik, ondergetekende, vindt het echt super dat deze groep ouders zo betrokken zijn bij het team. TOP!

Nu het verslag:

De aftrap begon, hoe kan het ook anders iets later dan gepland, 09:06 uur. Maar wat is 6 minuten.

De FC. nam gelijk het initiatief en kwam redelijk vlot en met mooi samenspel tot een doelpunt. 0-1

Kockengen bood zeer zeker goed tegenspel maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel Ole. Maar moest toch zijn doel schoonhouden met toch een paar fraaie reddingen.

Toen viel de 0-2 na een mooie actie van achter uit, en als ik me niet vergis, van Thomas kreeg Sam die helemaal vrij stond op rechts de bal. En wel zo vrij dat hij een schitterende steekbal op Floris kon geven en met een prachtige schuiver kon binnen tikken.

De ban was eigenlijk wel gebroken. Goed samenspel, verdedigend en aanvallend deden vele ouders langs kant juichen, ook Kockengen die het niet opgaf deed daar aan mee. Maar konden niet meer gevaarlijk.

Enkele minuten voor tijd was wederom Sam die een met een mooi schot de keeper verschalkte. De verdediging van Kockengen was een beetje beduusd door de 0-3 waardoor er een beetje vergeten werd te verdedigen. En Beau als een duveltje uit een doosje tussen 4 verdedigers kon binnen tikken. Fantastisch! 0-4 een weelde op slag van rust.

De leiders Sjaak en Juan vonden dat er in de tweede helft wel wat geschoven kon worden met de jongens. De verdedigers naar voren de aanvallers naar achteren. Dit geschuif bracht teweeg dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd door beide ploegen. Maar wel een ontzettende leuke tweede helft. Mooi voetbal, van beide partijen.

Een tweede overwinning en momenteel een gedeelde eerste plaats.

Staand van links naar rechts: Leider Sjaak, Jhuan, Bob, Sam, Beau,Thomas, Leider Juan

Zittend van links naar rechts: Ole, Daan, Ruben , Floris.