D4 van acquit

Nog vroeger dan we gewend waren in de E, maar gelukkig op een zonovergoten ochtend, was het dan nu voor het “eggie” tegen Maarssen D5. De noeste trainingsarbeid (lees conditie) moest nu de eerste voorzichtige vruchten gaan afwerpen. Het moet gezegd, waar het tot een week geleden nog piepte en kraakte in de 2e helft, werd er nu tot de laatste minuut flink doorgestreden, al was het maar om die dubbele cijfers op het bord te krijgen.

Het eerste bedrijf oogde nog timide en onwennig en zelfs de verlossende 1-0 door Niels, kreeg de jongens nog niet echt los. Dit verschafte Maarssen de ruimte, om via enkele sporadische kansen toch gevaarlijk dicht bij de goal te komen en pas na 16 minuten de gelijkmaker te laten aantekenen. Dit was dan eindelijk de wake-up-call die hard nodig was en na nog enkele gemiste kansen stelden Janneman en Kasper nog voor rust orde op zaken; 3-1.

Na de peptalk in de rust en wat tactische uitprobeersels had het team goed begrepen welk einddoel resteerde. Eerst liet Martijn via een zuivere hattrick weten, dat hij zijn draai in de D4 duidelijk gevonden heeft en was het alweer 6-1 binnen 5 minuten tijd! Daarna volgden Damian (ook zijn allereerste !) en Maxim in gestaag tempo met de 7-1 en 8-1, alvorens een onachtzaamheidje Maarssen toch nog aan hun tweede doelpunt hielp. Tijn zette de jacht voort met de 9-2 in minuut 57 en in de laatste minuut bezweek de Maarssense defensie definitief onder de continue druk. Een handsbal in het strafschopgebied maakte dat de scheidsrechter de bal op de stip legde en was het aan Maxim, om met een niet geheel zuivere maar wel oerdegelijk snoeiharde pegel, de uiteindelijke 10-2 vast te leggen.

De einduitslag zal allicht meespelen, maar het was bemoedigend voor de leiders om te zien, dat er was gestreden als team met een hoge mate van onderling respect. Tevens zijn zij zeker niet ongelukkig met het feit, dat nu al zeven spelers hun scorende vermogen hebben getoond.

Volgende week de volgende proef tegen de eerste van de vier meidenteams uit onze competitie. De redactie is reeds benaderd door de tegenstander, dat verlies zal worden beloond met een aantal kusjes nà de wedstrijd.