Victoria D3 – FC Breukelen D2

Victoria D3 – FC Breukelen D2, 0-8

Een betere start van de competitie met zo’n afgetekende overwining kon de nieuwe D2 niet wensen, vooral na de ruime nederlaag van verleden week tegen Elinkwijk en een spannende week van indeling van de D1 / D2. Met twee afzeggingen en ook nog eens een licht geblesseerde Joery en een half fitte Alvarez leken de kansen zich ook dit keer tegen de D2 te keren. Gelukkig was ook andermaal de D4 bereid om het elftal te ondersteunen door Martijn Meester en Niel Spithoven mee te laten voetballen, wat zeker geen overbodige luxe was.

Deze eerste wedstrijd stond dan ook in het teken om te werken aan teambuilding en uit te proberen waar de jongens het best tot hun recht kwamen als speler en als team. Stefan, de hoofdtrainer had de opstelling meegegeven met strategische aanwijzingen. Victoria werd dan ook op alle fronten overlopen. Na de eerste grote kansen in de eerste helft begon de productie pas echt te draaien nadat Jantijn Augustin zeer attent als eerste bij de afvallende bal was en deze in het net werkte en Stef de Bruin van zo’n 16 meter de bal er mooi diagonaal in schoot. Olivier Branderhorst sloot de eerste helft af met een wereld goal. Hij lobte de bal van zo’n 25 meter secuur en tergend langzaam over de keeper van Victoria, die niet op tijd teruk kon komen in het doel.

De tweede helft was een kopie van de eerste alleen werd de productie opschroefd. Olivier scoorde nogmaals 2 goals, Joery vond ook dit keer het goal net zoals Stef en Jantijn. De laatste vanaf 11 meter. Behalve de doelpuntenmakers te benoemen moet het hele team een compliment worden gegeven. Ze bleven voor elkaar werken, bleven in de organisatie lopen en net zoals verleden week stond er een team. Er werd niet op elkaar gefit en men bleef geconcentreerd voetballen, ook al stond men al ruim voor. De gretigheid droop ervan af en met zo’n instelling kan het team goed verder bouwen om ook de betere tegenstanders goed voorbereid tegemoet te treden.