FC Breukelen D4-Hercules D6

Eindelijk was het dan zover; de eerste echte wedstrijd van de D4.

Hercules D6 thuis stond op het programma, weliswaar een oefenwedstrijd maar voor ons de eerste echte krachtmeting. Nadat de shirtjes met de nummers waren uitgedeeld en in de kleedkamer de opstelling was doorgesproken, gingen we snel het veld op voor de klassieke warming-up. Pfff.. toch wel groot zo’n heel veld, als dat maar goed zou gaan met de conditie.

Na het fluitsignaal ging de D4 goed van start en kwamen er gelijk al kansen op het eerste doelpunt. De tegenstander stond echter ook niet stil en tegen de verwachting in werd het al na 5 minuten 0-1 voor Hercules. De D4 liet het hier niet bij zitten en gingen er vol tegenaan en binnen 5 minuten stond het al weer 2-1 door twee prachtige doelpunten van Maxim en Martijn. De rest van de eerste helft werd er duidelijk en goed op positie gespeeld en werd de voorsprong verder vergroot tot 5-1 door doelpunten van Kasper, Timo en Martijn. Ja Timo heeft direct al een doelpunt achter zijn naam in zijn allerallereerste wedstrijd. Helaas weten Maxim, Niels en Kasper hun pogingen niet om te zetten in doelpunten anders was de voorsprong nog veel groter geweest.

Na de rust werd het toch duidelijk, dat zo’n groot veld toch niet zo heel eenvoudig is en dat er nog stevig aan de conditie gewerkt moet gaan worden. Dit was hèt moment voor Hercules om iets van de achterstand te gaan doen en konden daardoor nog terugkomen tot 5-4. Helaas zag Janneman zijn schot gestopt maar later maakte Martijn toch nog de verlossende 6-4. Het eindsignaal kwam als geroepen en de eerste winst was een feit. Goed gespeeld jongens en aan de conditie gaan we uiteraard werken.