SV Argon E6 – FC Breukelen E4

Zaterdag morgen gaat om 6.45 uur de wekker. Even denken…………….. moeten we ons bed uit om naar ons werk en naar school te gaan? Na even diep na denken ( zover dat mogelijk is op dit tijdstip op zaterdagmorgen) besef ik dat er gevoetbald moet worden. Tenminste zoon Luuk, die we (nog vroeger dan wanneer hij naar school moet) ook nog wakker moeten maken, wat een lol. Verzamelen om 7.45 uur, geeuw, slaap, achhh, en spelen om 8.45 uur!!! Wie verzint dit?

Aangekomen bij Argon blijken we in kleedkamer 10 te zijn ingedeeld. Terwijl wij allemaal rekening hadden gehouden dat we in 1 moesten zijn. Maar ja, intimidatie! Hiervan waren wij totaal niet onder de indruk. Maar was het wel wat krap met zo’n 25 personen in één kleedkamer! We moesten hem namelijk delen met de E6 van FC Breukelen. Waar de meeste jongens wel blij mee waren, waren de kleinere tenues die Hans Bijlenga voor ons geregeld had, want in maat S verzopen ze.

Op het veld waar wij dachten te moeten spelen stond de E6 al in te schieten, dus wij zijn naar een ander veld gegaan. Maar zij stonden verkeerd, dus na van veld geruild te hebben, konden we uiteindelijk beginnen. Om 8.50 uur begon de wedstrijd. Nadat Paul ( onze Engelse spion en vader van Oliver) de koffie aan de ouders had uitgedeeld, zodat we nog iets wakkerder konden worden.

FC Breukelen E4 had zich in de laatste week aardig op de transfermarkt begeven, en wist zich op het laatste moment te verrijken met de topspelers Collin** **Ravestein en Justin Kragten. Allebei (terecht) transfervrij overgekomen van de E7.

Als vaste keeper van de F4 het vorige seizoen, liet Justin zich snel overhalen om de eerste helft te laten zien dat hij het nog niet verleerd was. Na een aarzelend begin, waarin de topploeg van FC Breukelen binnen 10 minuten op een 1-0 achterstand werd gezet, begon de ploeg pas te draaien.

Gelukkig wist Danny vrij snel de gelijkmaker te scoren en onze allround Mees scoorde op goed doorgaan de 1-2. En dat op gympen!!!

Toen werd het pas echt spannend. Argon werd steeds gevaarlijker maar door zeer goed verdedigend werk van vooral **Tim **en **Rick **werd een tegendoelpunt voorkomen.

Na de rust was het de beurt aan Collin om te keepen. Ook hij deed dit zeer verdienstelijk.

Iedereen was er zich van bewust dat de voorsprong verdedigd moest worden en er werd als een team gevoetbald. Mede door het goede verdediging-werk , maar ook het goede keepen van Collin en Justin (hoe kunnen we je overhalen om te blijven keepen, Justin?) bleef het lange tijd 1-2.

Er was nog een mooie kans voor Luuk. Een schitterend lobje werd door de keeper met moeite op de doellijn tegengehouden. Een paar minuten voor tijd kreeg FC Breukelen een strafschop in verband met hands bij de tegenpartij. Tigo benutte zeer koelbloedig de strafschop. Eindstand 1-3 voor FC Breukelen.

Er moet zeker vermeld worden dat er zeer goed gefloten werd door de scheidsrechter.

Foto’s: een peptalk van leider John in de rust.

E4_043.jpg

FC Breukelen als doelsjouwers (Bij de Vecht op 5-9-2008)

E4_038.jpg