Ongelukkig verlies voor A1

De A1 junioren van fc Breukelen speelden zaterdag de derby tegen OSM in Maarssenbroek. De spannende wedstrijd werd helaas sterk beïnvloed door een rode kaart in de eerste helft voor fc Breukelen. Hoewel de ploeg met tien man prima voetbalde, vielen er ver in de tweede helft toch nog twee goals voor OSM, waardoor de jongens uiteindelijk met lege handen stonden.

Maar fc Breukelen kan trots zijn op de strijdlust die het team liet zien. In de eerste helft was het een gelijk opgaand duel. Al na vijf minuten kwam onze A1 op voorsprong. Vincent werd vanaf het middenveld de diepte in gestuurd, liet zijn bewaker knap achter zich en scoorde met een hard diagonaal schot dat hoog in de touwen verdween: 0-1. Fc Breukelen domineerde de daarop volgende fase, maar had wel moeite met de vrije trappen en corners van OSM. Uit een zo’n situatie scoorde OSM eenvoudig de gelijkmaker: 1-1. De wedstrijd was daarna in evenwicht, maar een voorval in het strafschopgebied van fc Breukelen zou de wedstrijd negatief beïnvloeden. Op een terugspeelbal schoot keeper Sander de bal hard naar voren. Een speler van OSM was aan komen rennen, kwam te laat, zette een sliding in op onze keeper die daarop opzij moest springen. Daarop reageerde Sander met een licht trappende beweging. Hij kreeg direct rood van de scheidsrechter van OSM. De aanvaller die op de keeper in kwam glijden, kreeg geen kaart.

Met tien man en met veldspeler Metin als nieuwe keeper moest fc Breukelen verder. De ploeg rechtte de rug en speelde verder een goede wedstrijd. Fc Breukelen claimde nog een penalty na een duidelijk handsgeval in het strafschopgebied van OSM, maar dat werd door de leidsman weggewuifd.

Na de rust ging Kevin, keeper van de B1, in het doel staan. Er kwamen over en weer kansen. Met nog een minuut of twintig te spelen scoorde OSM uit een counter. Ook fc Breukelen kreeg nog scoringskansen, maar de krachten ebden weg en er werd veel gewisseld. De A1 probeerde nog vol op de aanval te spelen, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-1 voor de thuisploeg. Een ongelukkige nederlaag voor het goed spelende team van de A1. Complimenten voor de jongens dat zij bleven voetballen en zich door deze rode kaart niet van de wijs lieten brengen. Kevin, bedankt voor je invalbeurt!

De competitie 2008-2009 is nog lang, dus er zijn nog volop mogelijkheden deze tegenvaller recht te zetten. Komende zaterdag een uitwedstrijd tegen de (gedeeld) koploper TOV in Baarn.

Eindstand: OSM A1 – fc Breukelen A1 3-1 (1-1). Doelpunt: Vincent

Opstelling: SanderM, Dennis, Rick, Alex, Jannes, Vincent, Ricardo, Jurre, Metin, Steven en Peter.

Wissels: Fatih, Kevin, SanderB, Michael en Bas