FCB D2 – Elinkwijk D2

0-12

Dat cijfers niet alles zijn blijkt wel uit de uitslag waarbij de D2 met dubbele cijfers heeft verloren. Van tevoren stond vast dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zo in het begin van het seizoen zien we wel vaker dat de eerste lichte blessures zich aandienen. De D2 werd hiermee ook geconfroteerd en had te kampen met een aantal afzeggingen vanwege deze blessures en ziekte. Gelukkig waren Martijn Meester, Mike Rozeboom, Mathijs Uittenbosch en Mels de Brouwer in goede doen en bereid om de D2 een ‘voetje’ te helpen door na hun eigen wedstrijd direct nog een 2e wedstrijd te spelen. Alle 4 hebben ze meer dan hun best gedaan, zich staande weten te houden en zichzelf helemaal leeg gespeeld.

Bij aanvang, in de eerste 5-10 minuten waren onze jongens zeker niet de mindere. De verdediging stak goed in elkaar, en onder leiding van Olivier en Jimmy werden de eerste aanvallen van Elinkwijk goed opgevangen door de verdediging, waarbij Lars en Milan de vleugelaanvallers weinig.ruimte lieten. De verdediging ging voorop in de strijd en samen met de rest van het team werd in de eerste helft de schade beperkt tot 4 tegendoelpunten, waarvan een Elinkwijk paar lucky goals bewerkstelligden. In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe en werd het ondoenelijk voor de verdediging om de bal goed weg te krijgen, hoe hard men ook bleef werken. Stan de doelman, hoefde zich zelf niks te verwijten. In dit soort wedstrijden verlies je met z’n allen. Het doel is dan vooral nog erg hoog en groot in vergelijking met de doeltjes van de E.

De uitslag verteld niet alles. Waar we met z’n allen trots op kunnen zijn is dat alle jongens zich volledig leeg hadden gespeeld en ondanks de tegenslagen in het veld, elkaar geen ene keer afvielen. Er werd niet gescholden , men bleef voor elkaar werken, en de sfeer in de kleedkamer was niet een van verslagenheid maar van trots, plezier en acceptatie dat Elinkwijk dit keer een maatje te groot was. En de volgende keer zullen we Elinkwijk met veel plezier nogmaals ontvangen en dan zal met deze instelling FCB meer dan alleen maar kans hebben voor de overwinning.

Dus mijn petje af voor onze jongens die met opgeheven hoofd van het veld konden gaan!