F1 debuteert met te hoge nederlaag

De haastig bij elkaar gesprokkelde F1 van FC Breukelen heeft zaterdag zijn eerste echte (beker)wedstrijd gespeeld. In Maarssenbroek werd het tegen een sterker en slimmer OSM een toch wel geflatteerde 9-4 nederlaag. Niettemin zijn de jongens en de ouders blij dat de bal weer is gaan rollen.

Vol goede moed en met een lange karavaan auto’s kwamen we aan in Fazantenkamp. De Breukelaars waren een beetje nerveus, maar hadden er heel veel zin in. De tegenstander bleek een slimme ploeg met een paar goede spelers; een ploeg die al een jaar bij elkaar is en al een echt seizoen achter de kiezen had.

De spannende eerste helft werd op het kletsnatte gras afgesloten met 5-2; de treffers kwamen van Dion en Jayson. Duidelijk was nu dat er bij het echte F-voetbal andere zaken een rol spelen dan bij The Brookies. Je plaats houden, snel spelen, niet treuzelen, met z’n allen er keihard voor werken: de mannen gaan het allemaal leren en hopelijk toepassen.

In de tweede helft heeft de ploeg veel kansen gehad en - eerlijk is eerlijk - ook veel pech gehad. Twee ballen op de paal, dan weer een blauwgele kont waar tegenaan werd geknald, twee of drie lucky tegentreffers. Daar stond een Maarssens schot op de lat tegenover. De F1 wilde zo graag winnen, dat de verdediging wel eens werd vergeten. OSM profiteerde daar slim van. Dion scoorde nog twee keer tegen: een mooie hattrick, Dion!

De kop is eraf. We gaan gauw lekker trainen en zo snel mogelijk weer voetballen.

Vandaag speelden Jhan Carlos, Melle, Jordi, Guido, Jayson, Jop, Dion, Bob en Sam.