Verslag 3e algemene ledenvergadering

Verslag 3e algemene ledenvergadering van FC Breukelen

Aanwezig: 22 leden en het bestuur van FC Breukelen

Afgelopen seizoen heeft de hoofdsponsor De Herberg aangegeven zijn sponsorschap op te zeggen. De reden is dat de sponsor niet tevreden is over de tegenprestaties van Stichting Topvoetbal en Vereniging FC Breukelen. Het gaat daarbij om veel kleine zaken, maar bij elkaar opgeteld zijn die reden voor De Herberg om te stoppen. De sponsoring van de jeugd wordt wel voor de afgesproken periode van drie jaar afgemaakt. Momenteel lopen er gesprekken met een nieuwe sponsor. De vooruitzichten zijn gunstig.

Vanaf 1 augustus kunnen we gebruik gaan maken van het kunstgrasveld. In voetbalprogramma’s op TV wordt kunstgras altijd afgedaan als onvolwaardig. De verwachting is echter dat gedurende het komend seizoen bijna iedereen liever op veld 3 wil trainen en spelen.

Grootste deel van de avond ging over de begroting van komend seizoen. De kosten in het afgelopen seizoen lijken bijna geheel volgens de begroting te verlopen. Deze zijn daarom het uitgangspunt voor de begroting van komend jaar. De accommodatiekosten zijn iets hoger door de komst van het kunstgrasveld en de personeelskosten van de vereniging worden hoger doordat we komend jaar met gediplomeerde trainers gaan werken.

De inkomsten zijn afgelopen seizoen niet volgens de begroting binnengekomen. Ten eerste hebben nog steeds veel leden hun contributie niet betaald. Er moet nog ongeveer € 10.000,= binnen komen. De vorderingen zijn na verschillende herinneringen in handen van een incassobureau gegeven. Verder moet er nog een verrekening plaatsvinden van de Stichting Topvoetbal FC Breukelen naar de vereniging.

De situatie rond de Stichting Topvoetbal FC Breukelen is reden om op korte termijn de financiële zaken van de stichting los te maken van de vereniging. Hiervoor is een convenant opgesteld, waarvan de vereniging en de stichting de puntjes nog op de i moeten zetten. De stichting komt financieel los te staan van de vereniging en gaat dan betalen voor de diensten en faciliteiten die ze van de vereniging afneemt. De trainers voor de selecties komen in dienst van de stichting. In de begroting is een en ander terug te zien in lagere personeelskosten en lagere opbrengsten van de sponsoring.

Sluitpost van de begroting zijn de contributies. Op basis van het sluitend krijgen van de begroting heeft de algemene ledenvergadering ingestemd met de volgende contributies voor komend seizoen:

Groep Contributie
Senioren € 180
A-junioren € 140
B-junioren € 140
C-junioren € 120
D-junioren € 120
E-junioren € 95
F—junioren € 95
Mini-pupillen € 70
Niet-spelende KNVB-leden € 65

Verder is afgesproken dat er komend jaar sneller wordt opgetreden tegen niet betalende leden. Vrij vroeg in het seizoen zal niet-betalende leden de toegang tot het sportcomplex worden ontzegd.

De bestuursformatie is volgens het voorstel van het bestuur door de vergadering vastgesteld. Het bestuur heeft voor het komend seizoen de volgende samenstelling.

Bestuurslid Functie
Adriaan Spithoven Voorzitter
Gert Vermeulen Penningmeester
Jan Hoogvliet Voetbal Zaken
Rens van Angelen Vice Voorzitter
Henk Fledderus Kantine en Faciliteiten
Ruud Emous PR en communicatie
Vacature Secretaris
Vacature Algemeen lid
Vacature Algemeen lid

Er zijn drie vacatures. Bestuur heeft al veel om zich heen gevraagd. De vergadering is opgeroepen mee te helpen de vacatures te vervullen.

Vanuit de vergadering is naar voren gebracht dat we misschien eens moeten gaan nadenken over een betaalde verenigingsmanager. De druk op bestuur en andere vrijwilligers neemt dan af en vacatures zijn daardoor eenvoudiger in te vullen. De huidige begroting laat dat niet toe.

Het tweede clubhuis gaat het komend seizoen op drie middagen in de week verhuurd worden aan een buiten schoolse opvang. Het wordt de uitvalsbasis voor opvang met een sportieve invulling. Bij FC Breukelen kunnen ze op het trainingsveldje voetballen, ze hebben de beschikking over het handbalveld en huren ook enkele uren per week de sporthal. Een uitstekend initiatief dat kinderen aanzet tot een actieve leefstijl en goed wapen tegen de opkomende zwaarlijvigheid.

De huur is tot 1 januari 2009 op proef. Er moet goed gekeken worden of de activiteiten van de vereniging en de bso elkaar niet bijten. Als het goed gaat gaan we met elkaar door en levert het de vereniging enige inkomsten op.

Er is teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Het eerste seizoen van FC Breukelen is terugkijkend best goed verlopen, hoewel er nog heel veel te verbeteren is. Verder zijn er nog veel meer grotere en kleine zaken aan de orde geweest. Daarvoor wordt verwezen naar het verslag van de vergadering, dat te zijner tijd verschijnt.