Zware dobber E6 tegen Olympia

Soms zit het mee en soms zit het tegen. De thuiswedstrijd tegen Olympia stond een al weken geleden op het programma maar werd uitgesteld vanwege de planning in de voorjaarsvakantie. De KNVB liet de wedstrijd inhalen maar die moest toen worden afgelast vanwege de slechte toestand van de velden op de Broekdijk (regen).

Nu dan eindelijk spelen, maar dan eerst de uitwedstrijd. Bij aankomst in Hilversum ontmoeten we de tegenstanders al in de kantine. Het bleek hetzelfde team te zijn waartegen de E6 in de najaarscompetitie thuis had verloren (2-3). In deze voorjaarscompetitie echter is Olympia E1 de hekkensluiter met maar één punt uit 8 wedstrijden. Iets klopte er niet en dat werd in de eerste helft al snel duidelijk.

De E6 vond een verrassend sterke tegenstander tegenover zich. In de eerste tien minuten werd dit al heel duidelijk zichtbaar. Ondanks een 1-0 voorsprong door een goal van Omar liep het niet soepel met het team. Er werd teveel gepingeld voorin en er was veel balverlies. Gevaarlijke situaties konden hierdoor ontstaan op het middenveld en in de verdediging en dat gaf Olympia kansen. Een klassieke combinatie voor de goal gaf de thuisploeg een uitstekende doelkans. Het schot ging recht op Ruben af, maar helaas door de benen en we stonden gelijk. Dat hadden boys uit Breukelen niet verwacht maar het zat er aan te komen.

De thuisploeg speelde gewoon een sterke wedstrijd. Zelfs onze 2 extra man in de wissels brachten geen voordeel. Met een gelukje kon de eerste helft afgesloten worden met een doelpunt van Menno, die in tweede instantie de bal over de keeper in de kruising schoot.

Ondanks alle aansporingen van de trainers tijdens de rust begon de 2e helft waar de 1e geëindigd was. Breukelen kreeg de bal maar niet waar ze hem wilden hebben! Dit lag voornamelijk aan onszelf, er werden veel fouten gemaakt, en het E6 spel kon niet gespeeld worden. Olympia bood wederom zeer goede tegenstand en dat was helaas zeer effectief. Deze patstelling zorgde wel voor kansen over en weer maar er vielen geen doelpunten. We konden niet meer scoren en de eindstand bleef 1-2.

Toch 3 punten meegepakt en die hebben we hard nodig voor de komende 2 wedstrijden. Aanstaande woensdagavond al de return tegen dit moeilijke Olympia. Ondanks deze lastige wedstrijd hebben we er alle vertrouwen in!

Zaterdag de grote wedstrijd tegen Victoria en tevens de laatste van dit seizoen! Dan weten we of de champagne uit de koelkast gehaald kan worden.

Olympia E1 - Breukelen fc E6: 1 - 2 (1 - 2)