B1 stopt Abcoude B1 onder de zoden

Op dinsdag 15 April moest onze B1 het opnemen tegen de lastige hoofdklasser Abcoude B1. De B1 liet zich echter niet intimideren door de fysieke vertoning van de tegenstander. De B1 had zich uiterst geconcentreerd voorbereid, door met volle overgave zich op de warming-up te storten. Na luttele minuten bleek al dat de geconcentreerde warming-up zijn vruchten af wierp.

In pak ‘m beet de 5e minuut kwam onze gelouterde linksbuiten Peter aan de bal. Het is algemeen bekend dat Peter altijd de dreiging heeft pardoes naar binnen te trekken. Ook ten tijde van deze aanval bleek hij niet voor de poes. Hij passeerde zijn man, die enkel nog een aanslag op Peter zijn benen kon plegen. Een penalty was het meer dan logische resultaat. Jurre benutte de penalty alsof het zijn dagelijkse routine betrof, hij schoot de penalty kalm in de linker hoek; 1-0. Een droomstart van de bovenste plank. De droomstart kreeg kort daarop een goed vervolg. De tactiek werd nagenoeg perfect uitgevoerd, er werd met bloed, zweet en tranen druk gezet op de wankele verdediging. De keeper faalde jammerlijk en schoot de bal precies bij de scherpe Jurre in de voeten. Die haalde vanaf 25 meter met een gerust hart uit en zag zijn schot per abuis hoog in het doel belanden; 2-0. Het ging werkelijkwaar van een leien dakje. Merkwaardig genoeg zakte het spelniveau van de B1 hierna naar een bedenkelijk peil. Abcoude, dat de 1e 20 minuten geen deuk in een pakje boter schoot, leefde op en herpakte zich wonderlijk. Tegen het einde van de 1e helft werd het slappe spel van de B1 fataal. Na enkele miscommunicaties kon Abcoude ongestoord voor de aansluitingstreffer zorgen; 2-1. Na nog enkele hachelijke minuten was de rust een feit.

De 2e helft ging van start en inmiddels hadden Jelle en Patrick uit de B3 hun steentje al bijgedragen. Abcoude toonde zich een sterke tegenstander en ging met volle kracht op jacht naar de gelijkmaker. Zoals bekend, als de één de kansen niet benut valt het doelpunt aan de andere kant. Dit gebeurde dan ook in deze wedstrijd. De sterk spelende Alex legde de bal breed en Jurre haalde uit vanaf een gewaagde afstand. De keeper had er echter alle moeite mee en moest lossen. Patrick was er als de kippen bij om zijn 1e treffer in dienst van de B1 binnen te schieten; 3-1. Abcoude liet zich niet van de wijs brengen en ging nog meer druk zetten. Uiteindelijk kreeg Abcoude het verdiende 2e doelpunt, maar daar bleef het bij voor de Abcoudense strijders; 3-2. Breukelen had echter nog iets fabelachtigs voor de supporters in petto. De robuuste verdediger Alex had een ingenieus plan uitgestippeld en kon wonderbaarlijk genoeg ook nog perfect uitvoeren. Vanaf de linksback positie stoomde hij zonder ontzag op langs de linkerflank. Hij passeerde zonder poespas enkele Abcoude spelers die verontwaardigd achterbleven. Zo glad als en aal wurmde hij zich door de verdedigingslinie, maar desalniettemin bewaarde hij het overzicht. Hij gebruikte zelfs zijn chocoladebeen om Metin in stelling te brengen met een subtiele assist. Metin kreeg loon naar werken en kon zijn doelpuntje meepikken. De wedstrijd werd door Metin in het slot gegooid; 4-2.

De B1 kan tevreden terugkijken op de laatste reeks wedstrijden waarin zeer verdienstelijke resultaten zijn neergezet. De B1 moet echter op zijn hoede zijn voor al te veel euforie en onderschatting. Één bonte kraai maakt nog geen winter. Zaterdag staat de competiewedstrijd tegen Loosdrecht B1 op het programma en de B1 zal aan de bak moeten. Als er niet 100% inzet zal worden getoond dan zal de B1 van een koude kermis thuiskomen. Vooralsnog gaat het de B1 voor de wind.

Breukelen B1- Abcoude B1 4-2