C1 naar kwartfinale beker

C1 naar kwartfinale beker.

Dinsdagavond speelde de C1 de 1/8 finale bekerwedstrijd tegen D.V.S.U. C1. Tegen deze eerste klasser uit Utrecht werd in januari een oefenwedstrijd gespeeld .FC Breukelen won toen geflatteerd met 4-0. Wilde de ploeg doorgaan naar de kwartfinale dan moest het beter spelen dan de laatste weken. Chavan sprak de groep vooraf dan ook ernstig toe en verlangde van de jongens strijd en beleving. Dat de jongens de woorden begrepen hadden bleek al snel. De C1 trok vanaf het beginsignaal ten aanval en probeerde een snelle goal te maken. D.V.S.U gaf zich natuurlijk niet gelijk gewonnen en deed er alles aan om FC Breukelen van score af te houden. Toch bleek al snel dat onze C1 vandaag de betere ploeg was . Na een mooie voorzet van Leroy scoorde Dion op fraaie wijze de 1-0. Toen snel daarna de 2-0 en 3-0 viel was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hoewel D.V.S.U over een paar balvaardige spelers beschikten slaagde de ploeg er niet in gevaarlijk te worden. FC Breukelen kwam voor de rust zelfs op een geruststellende 4-0 voorsprong. Chavan en Angelo stonden langs de kant zichtbaar te genieten en knepen elkaar een paar keer in de armen. Zo hadden ze de C1 in weken niet gezien.

Na de thee veranderde er in het spelbeeld niet veel. Onze C1 bleef de betere ploeg maar D.V.S.U. bleef proberen de stand een voor hen beter aanzien te geven. De wedstrijd was dan ook alleraardigst om naar te kijken.

Gescoord werd er na de thee nog drie keer. Dion en twee keer Mike brachten de 7-0 eindstand op het bord. Vooral de eerste goal van Mike was van grote schoonheid. Hij joeg de bal van grote afstand stijf in de kruising.

(Rijk Schouten was getuige van de goal en wist zich te herinneren dat er vroeger in de zaterdag 1 een speler liep die bijna wekelijks zulke mooie doelpunten maakte.) Toen de scheids voor de laatste maal floot was de vreugde onder spelers en begeleiding groot. De 7-0 overwinning brengt de ploeg naar de kwartfinale waarin ongetwijfeld een zware tegenstander wacht.

Omdat Martijn en Dominique geblesseerd waren speelde Mike en Melvin mee en deden dat bijzonder goed. Namens de C1 bedankt voor de hulp

De leider.

c1 15-04-08.jpg