A1 verrast met ruime zege

Voorafgaand aan het thuisduel tegen Zwaluwen/U zaterdag had trainer Herman het over de drie ‘finales’ die de ploeg nog moest spelen. De competitie gaat immers de beslissende fase in en er zijn nog zeker zeven teams die zo maar uit de hoofdklasse kunnen vallen. Er degraderen namelijk drie ploegen direct en één moet via de nacompetitie het vege lijf zien te redden. FC Breukelen is een van de zeven. De drie resterende wedstrijden zijn dus beslissend.

De Breukelse ploeg was met Pasen een lang weekend naar Frankrijk geweest om een internationaal voetbaltoernooi te spelen. Het buitenlandse avontuur was goed bevallen en de onderlinge sfeer was prima. Dat zou zich zaterdag ook vertalen in een goede wedstrijd.

De A1 kwam sterk uit de startblokken tegen de technisch begaafde voetballers uit Utrecht. Het positiespel van de A1 was goed en met twee beweeglijke spitsen maakte fc Breukelen het de tegenstander moeilijk. Via snelle aanvallen zocht de thuisploeg het doel van de tegenstander op. Dat leverde binnen tien minuten al succes op. Het was Sven die na een knappe pas van verdediger Bas de diepte in werd gestuurd en de 1-0 wist te scoren. Opluchting langs de kant, want deze vroege treffer zou de ploeg zeker vertrouwen geven. Niet veel later brak Vincent op rechts door. Zijn voorzet werd door Sven tegen de lat gekopt. In de rebound scoorde de (geblesseerde) spits opnieuw: 2-0. Zwaluwen had moeite om de verdediging op orde te krijgen, maar kwam geleidelijk wel beter in de wedstrijd. Toch leverde dit weinig kansen op. Keeper Rick zou zaterdag zijn doel schoon houden. Ook Dennis kreeg nog een paar grote kansen. Onze jongens kwamen op 3-0, toen Sven onderuit werd gelopen in het strafschopgebied. De prima leidende scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Mitchel maakte het karwei koel af: 3-0. Wat een luxe, zo’n voorsprong in een cruciaal duel. Ook Zwaluwen heeft de punten namelijk hard nodig en wil wegblijven van de onderste plaatsen.

Na de thee was het zaak de verwachte stormloop van de Utrechtenaren op te vangen en de score vast te houden. Maar het liep anders. Al binnen twee minuten scoorde de thuisploeg. Het was opnieuw Mitchel die zijn naam aan de treffer verbond. Hij schoot een vrije trap van een meter of twintig recht in de bovenhoek:4-0. (In de Franse Elzas had de aanvoerder vorige week eindeloos op zijn schot geoefend. Die trainingsarbeid werd nu beloond!). Hoewel er nog ruim veertig minuten te spelen waren, was het duel feitelijk beslist. Zwaluwen kreeg in de tweede helft een overwicht en combineerde naar hartelust, maar tot veel gevaarlijke situaties leidde dit niet. FC Breukelen speelde het duel gecontroleerd uit en wisselde ook nog enkele spelers. Voor het scoreverloop van de wedstrijd was dit niet meer belangrijk.

De 4-0 zege kwam niet meer in gevaar. Een groot compliment voor de A1, want de tegenstander zaterdag was beslist niet slecht. Alleen, de thuisploeg bleek meer een team te vormen en speelde bovendien gedisciplineerd. De meeste vooraf gemaakte afspraken werden ditmaal goed nagekomen. Dat geeft hoop voor de slotfase van de competitie.

De komende twee weken zijn er geen competitieduels. Wel worden er enkele oefenduels gespeeld om het ritme vast te houden. De volgende ‘finale’ is het uitduel tegen Wasmeer in Hilversum.

Eindstand: FC Breukelen A1 – Zwaluwen/Utrecht A1 4-0 (3-0). Doelpunten: Sven (2) en Mitchel (2).

Opstelling: RickL, Tim, Mitchel, RickdeL, Bas, Sander, Dennis, Ricardo, Vincent, Sven en Jeroen.

Wissels: Jannes en Michael

Men of the match: Sven en Dennis.