E2 niet misleid door strepen

E2 niet misleid door strepen

Elke zebra heeft een uniek strepenpatroon. Over het waarom van het streepjespatroon bestaat discussie. Sommigen menen dat het streepjespatroon verwarrend werkt voor de leeuw, de grootste vijand van de zebra. Doordat de leeuw kleurenblind is zouden de dansende streepjes hem kunnen verwarren.

Van beide hadden onze leeuwen deze keer weinig last. Met de 10-2 thuisoverwinning nog in het geheugen, slopen zij door de bossen van Hilversum op zoek naar een prooi. Daar ontwaarden zij de kudde van De Zebra’s E1 en spanden de achterbenen voor een doeltreffende groepsaanval. Het viel eerst niet mee, om in het strijdgewoel de zwakkeren en gewonden te ontwaren, zoals te doen gebruikelijk door leeuwen. Normaal moet de kracht van de aanval ook uitgaan van de groep maar vooralsnog moesten de wat snellere en sluwere leeuwen het voortouw nemen. Kasper was het die in de 1e helft een onvervalste hattrick voor zijn rekening nam maar de groep oogde nog niet echt scherp en liet tot overmaat van ramp zelfs een zebra ontsnappen, ondanks eerdere katachtige reddingen van Stan; ruststand Leeuwen 3 Zebra’s 1.

Hoog tijd om in het tweede bedrijf de ruggen te rechten en te hergroeperen voor een volgend offensief. Hier zou het aankomen op het flexibele denken en de onuitputtelijke inzet gangbaar voor de leeuw. Met hernieuwde energie werden De Zebra’s opnieuw in het nauw gedreven en moesten uiteindelijk en duidelijk hun meerdere erkennen in de getergde leeuwen. Leeuwen 9 Zebra’s 1.

Moraal van dit verhaal: zoek samen naar de zwakke plekken bij de tegenstander en trek als groep ten strijde. Verlies in een campagne nooit je middenveld en verdediging uit het oog. Hier ligt de basis van iedere geslaagde aanval en voorkomt dat er ooit nog een zebra kan ontsnappen. Statistieken: Kasper(3), Maxim(2), Janneman, Mike, Tijn en Niels (bijna iedereen eigenlijk).

Volgende week de kraker tegen de no. 2 Victoria E6. Met inmiddels 27 doelpunten voor en 7 tegen, kunnen goede zaken worden gedaan in de richting van het voorjaarskampioenschap.

Download editie 20 van de e2legraaf [E2 niet misleid door strepen]