E6 wint return tegen OSM

De E6 heeft uitbreiding gekregen! Eind vorig jaar moest Nando vanwege verhuizing elders in het land afhaken. Sindsdien was de E6 een club van 8 man. Gelukkig nooit echt een probleem geweest dankzij vrijwel 100% opkomst. Maar bij ziekte heb je er nog maar 7 en dat is best krap aan.

Maar Rasmus heeft zijn debuut intussen gemaakt. Na de woensdagtraining gelijk meespelen in een wedstrijd dat is best pittig, maar je hebt je uitstekend staande gehouden! Roman moest deze wedstrijd vanwege ziekte laten gaan en dat hebben we - ondanks de goede afloop - een paar keer goed gemerkt! De verdediging moest worden overgenomen door Menno en Michael. Volgende week dus hopelijk weer op volle sterkte en dan met 1 of 2 wissels.

De return tegen OSM 75 E9. De eerste wedstrijd was voor de E6 gunstig gelopen. In Fazantenkamp werd met 4 - 11 gewonnen. Een verslag van deze wedstrijd is te lezen op de site van OSM:

Verslag OSM 75 E9 - Breukelen fc E6 van 9 februari 2008 [E6 wint return tegen OSM]

OSM was met 10 man gekomen en we speelden dus 8 tegen 8. Uw verslaggever was nog druk in gesprek met één van de ouders toen in de eerste minuut al 1-0 werd gemaakt door Omar. Naar horen zeggen via een kopbal na aangeven van Gino. Klasse!

Daarna bleef het qua doelpunten lang stil. Het spel concentreerde zich op de helft van OSM, Ruben heeft het eerste kwartier geen bal aangeraakt. OSM kwam echter sterk terug en passeerde (te?) gemakkelijk onze verdediging en scoorde de gelijkmaker via de lange hoek. Het werd dus nog een wedstrijd. OSM bleef in de eerste helft sterk verdedigen maar kon niet voorkomen dat de E6 2-1 scoorde wat ook de ruststand zou worden.

Na wat inspirerende woorden van de trainer snel aan de laatste helft begonnen. Het bleef in eerste instantie gelijk opgaan met kansen over en weer. OSM had zeker 2 mooie doelpunten kunnen maken maar kon het niet goed afmaken. Onze spitsen Gino, Omar en Lukas waren goed op dreef en werden goed bediend vanuit het middenveld. Dit zorgde voor voor mooi voetbal en kansen die ook benut konden worden. We liepen uit naar 7-1 ondanks het fysieke overwicht van 2 extra wisselspelers van OSM. Alle doelpunten in deze wedstrijd van Omar (3 totaal) en Lukas (4).

Volgende week weer thuis tegen Olympia E1. Een ploeg waar we nog niet eerder hebben tegen gespeeld. We zijn benieuwd!

Breukelen fc E6 - OSM 75 E9 7 - 1 (2 - 1)

Update 2 april: Onze tegenstander OSM 75 E9 heeft ook een verslag van deze wedstrijd gemaakt. Zie de link hieronder.