B1 soeverein langs tam Altius

Zoals bekend heeft de B1 afgelopen paasweekend een puike prestatie geleverd, door te winnen van gerenomeerde tegenstanders als Waterwijk b1 en Fc Steinbourg b1. Ondanks deze prachtige overwinning heeft de prestatiedrang er niet onder geleden, sterker nog, de b1 speelde als herboren. Zaterdag jl. stond de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Altius b1 uit Hilversum op het programma. Er stonden deze zaterdag 11 tot op het bot gemotiveerde spelers binnen de krijtlijnen. Zelfs de wissels en de begeleiding gingen voor elkaar door het vuur en iedereen steunde elkaar door dik en dun. Al vanaf het beginsignaal had onze b1 de tegenstander in de tang. Dit resulteerde al na luttele minuten in een welverdiende maar makkelijk gegeven penalty. Onze flegmatieke linksbuiten Peter, stond aan de basis van deze penalty door met de snelheid van het licht enkele tegenstanders zijn hielen te laten zien. Onze altijd hard strijdende maar niet geheel fitte Mark D. benutte deze penalty à la Neeskens met een onberispelijke peer door het midden. Nadat de ban gebroken was, bleef onze b1 aandringen en bleef het spelbeeld ongewijzigd. Enkele minuten later werd het overwicht omgezet in een 2e doelpunt. Metin zag kans na een geslaagde actie vanaf links Terrence vrij voor het lege doel te zetten. Zoals bekend faalt Terrence slechts sporadisch en ook ten tijde van deze kans schoot hij beheerst binnen. Met een geruststellende 2-0 voorsprong kon de thee verorberd worden. Na de spieren even lekker los gegooid te hebben in de kleedkamer ging onze b1 vol goede moed de 2e helft in. De b1 bleef het initiatief houden en dit mondde uit in een goal die over vele schijven voorbereid werd. Mark D. stuurde Peter weg op links die vervolgens de bal bekeken teruglegde op Jurre. Jurre penetreerde het strafschopgebied als vanouds en na de achterlijn gehaald te hebben, bereikte hij met een subtiele lob Metin. Laatsgenoemde knikte de bal binnen met een ferme snoekduik, zoals het een spits van zijn kaliber betaamt. Hierna vonden 2 wissels plaats, de moegestreden Mark D., die nog te kampen had met naweeën van zijn griep zocht de kleedkamer op en de altijd sprintende Michael H. betrad het veld. Later kwam trainer Rocco met een geniale ingeving door ook het kaalgeschoren breekijzer Colin binnen de lijnen te brengen. De inbreng van beide wissels was zeker niet gering, er werd zelfs nog een 4e doelpunt geproduceerd. Alex had een oogstrelende pass in huis en bereikte op sublieme wijze vanuit achterin de beweegelijke spits Metin. Metin bleek de rust zelve en schoof de bal langs de geslagen keeper. Hierna was het vat leeg, en bleef de stand ongewijzigd.

Sander kreeg niet veel te doen, maar toonde zich des te meer een geboren leider. Een eervolle vermelding is ook zeker op zijn plaats voor de vlekkeloos operende bikkel Mark T. die, zeker in deze wedstrijd, van onschatbare waarde bleek. Reuzendoder Irvin was achterin onze rots in de branding, en stelde iedereen op scherp. Woorden schieten tekort om ook de overige noeste arbeiders in de spotlights te plaatsen. Euforie alom na deze verdiende overwinning, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. We hopen dat deze positieve lijn doorgetrokken kan worden, zodat een plaats in de bovenste regionen veiliggesteld kan worden.

Breukelen b1- Altius b1 4-0

Doelpuntenmakers: Metin (2x), Mark D., Terrence Man of the match: Mark T.
NB: Patrick, namens ons allen veel beterschap gewenst. Van onze verslaggevers ter plaatse, JMJ (Jurre, Mark, Jonathan)