Eerste cup van het seizoen binnen voor E2

Vanaf donderdag begon het verschrikkelijk slechte weer toch te jeuken. Alle aankondigingen over mogelijke afgelasting van het paastoernooi bij Buitenboys in Almere alvast in de gaten houden en bijkans elk uur op buienradar de weersontwikkelingen volgen. Zaterdagochtend werd het uitblijven van nieuws de redactie even te veel. Dan maar bellen in plaats van voor niets dat hele eind rijden. “Nee hoor, hier gaat alles gewoon door” antwoordde een stem droog. Hadden ze wel goed naar buiten gekeken?

Nog enigszins beduusd toch maar gaan verzamelen om 8.15 uur en er dan maar het beste van hopen. Komen we daar, hebben ze gewoon 3 kunstgrasvelden (ideetje FC?). Had dan niemand dat even eerder kunnen vertellen?

Over het verloop van dit groots opgezette E-toernooi proberen we verder kort zijn. Eerst werden Buitenboys E11 eenvoudig met 5-0 aan de kant gezet (Mike(2), Kasper, Niels en Janneman) en Buitenboys E8 met 4-0 (Niels, Tijn en Kasper(2)). Vervolgens een stevige pot tegen Hooglanderveen E6, die ondanks een voorsprong door Tijn en Kasper, op het nippertje nog met 2-3 moest worden weggegeven. Daarna andermaal eenvoudig Buitenboys E5 met 3-0 (Tijn, Janneman en Kasper) en tot slot het hoger ingeschatte Spakenburg E5 met 2-0 (Kasper (2)). Toen was er ook wel het besef, dat de wedstrijd tegen Hooglanderveen dé sleutelpartij was geweest waarmee de hoofdprijs binnen handbereik was geweest. Niettemin zagen we Stan en het team niet minder trots de keurige 2e prijs in ontvangst nemen en kwam er een eind aan een hele lange, gure maar toch gezellige dag. Aan de ouders die dit ook de hele dag hadden getrotseerd..respect