E6 verslaat koploper Victoria

Na 2 weken rust vanwege de vakantie was het voor de E6 weer tijd om in de competitie verder te spelen.

Tegen Victoria E9, de nummer één in onze poule. Hoewel wij ook nog ongeslagen waren (9 punten uit 3 wedstrijden) had Victoria een behoorlijke voorsprong qua doelsaldo: 26 doelpunten voor (uit 3 wedstrijden!) en 10 punten meer dan de E6. We wisten dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden met een tegenstander die in staat is makkelijk en veel te scoren.

Het weer was prima en gelukkig hoefde we niet al te vroeg het bed uit. Om 11 uur verzameld en om 12 uur spelen in Loosdrecht. Na een grondige briefing, waarbij de trainers Marco en Ton nogmaals de nadruk legde op de afgesproken posities, trad het 8-tal aan. Victoria was ook met 8 man en we spraken af met 7 tegen 7 te spelen.

De opstelling: Ruben als vaste keeper. Jurriaan, Michael, Menno in het midden en Roman als laatste man. Voorin Omar, Lukas en Gino.

De eerste tien minuten begonnen sterk voor het team uit Breukelen. Tegen de verhoudingen in - Victoria’s mannen waren bijna allemaal een kop groter en konden uitstekend passen - slaagden de jongens erin maar liefst 3 echte kansen te creëeren. De vierde keer kon de kans ook daadwerkelijk worden benut: 0-1 door een prachtige goal van Gino!

Victoria liet zich niet onbetuigd en liep 10 minuten later de 1-1 letterlijk binnen via een prachtige aanval en vrij spelen van onze verdediging. Daarmee benutte Victoria dus hun eerste echte doelkans. De E6 bleef de druk houden, hier hadden we ons op voorbereid! Dat zorgde voor 2-1 (Omar) en 3-1 (Gino) waarna het initiatief definitief bij Breukelen lag.

In de rust kon de strategie worden bepaald: controle blijven houden over het spel en gebruik maken van het feit dat we een licht overwicht hadden in het veld.

Het bleef lang spannend in de 2e helft, maar tot doelpunten kwam het niet. Bijna gaf de scheidsrechter ons een penalty tegen vanwege een incident in het strafschopgebied. Maar gelukkig zag hij vrij snel in dat het zo erg niet was (de tegenstander struikelde over de eigen voet). De vrije trap werd netjes geblokkeerd en afgewerkt door Menno.

Toch bleef Victoria gevaarlijk. Een vrijwel identieke aanval als in de 1e helft zorgde - mede dankzij de wat losse verdediging op dat moment - dat er 2-3 gescoord werd. Ruben was helaas kansloos. Het team uit Breukelen bleef stug doorvoetballen en werd beloond door een verdiende 2-4 in de allerlaatste minuut. De derde goal van Gino.

Het was absoluut een hele goede wedstrijd. Niet alleen vanwege de winst maar ook omdat het team bewezen heeft de taktiek te kunnen waarmaken op het veld. De boys staan nu bovenaan met 12 punten uit 4 wedstrijden. Een uitstekende uitgangspositie om de 2e helft van de competitie aan te gaan!

Victoria E9 - Breukelen FC E6: 2 - 4 (1 - 3)