A1 ontsnapt in slotminuut

De A1 van Fc Breukelen draait al een paar weken stroef. De ploeg speelt zeer wisselvallig en de beleving laat soms te wensen over. Vorige week werd thuis kansloos verloren van VVIJ. Zaterdag jl. stond het cruciale thuisduel tegen Vreeswijk op het programma. Cruciaal, omdat Vreeswijk net als onze jongens in degradatiegevaar verkeert. De winnaar van dit duel kan in ieder geval weer hoop hebben dat hij de dans ontspringt.

Vooraf had trainer Herman de jongens op het hart gedrukt vooral fel te beginnen en de duels te winnen. Dat lukte een minuut of tien, maar daarna zakte de thuisploeg naar een bedenkelijk niveau. Het was Vreeswijk dat binnen het kwartier de score kon openen: 0-1. Toen kort daarna de buitenspelval van fc Breukelen verkeerd dichtklapte, konden de bezoekers uit een snelle counter de voorsprong vergroten: 0-2.

De achterstand en het slechte spel boden weinig perspectief. Begeleiding en supporters vreesden het ergste. Het spelniveau van onze A1 daalde nog verder, toen ook spits Sven al vroeg geblesseerd naar de kant moest. Het team had steeds moeite de bal rustig rond te laten gaan en speelde daarom vaak de lange bal. Het lager geplaatste Vreeswijk begon echter beter te voetballen en leek in de eerste helft niets meer weg te geven. Toch scoorde de thuisploeg een keer, toen Erik Jan op links goed doorzette en met een schuiver de keeper wist te passeren: 1-2.

In de rust moest Herman zijn ploeg weer op de rails zien te krijgen. Hij wees de jongens erop dat zij meer inzet moesten tonen en zuiverder moesten passen om het duel te laten kantelen. Na de thee volgden er een reeks omzettingen bij de thuisploeg. Voetballend bleef het matig, maar er was wel wat meer beleving in de ploeg gekomen. Het duel raakte in de tweede helft meer in balans. Vreeswijk raakte gaandeweg wat vermoeid en de thuisploeg gebruikte alle vijf de wisselmogelijkheden om een doorbraak te forceren.

Vreeswijk hield de voorsprong vast, maar in de laatste tien minuten werd het povere duel alsnog op zijn kop gezet. Eerst was het invaller Mark die na een goede combinatie een schuiver losliet op het doel. De bal verdween in de touwen en de stand was weer gelijk: 2-2. Toen na een overtreding van Vreeswijk de scheidsrechter de betrokken speler twee keer geel gaf, had fc Breukelen voor het restant van de wedstrijd een numerieke meerderheid. Het leverde nog enkele hachelijke momenten op, voor beide doelen. In de slotminuut viel er toch nog een beslissing. Verdediger SanderP wist ondanks krampaanvallen van dichtbij de bevrijdende treffer te scoren: 3-2. Sander verdiende zaterdag ook wel een hoofdrol, want hij toonde zich onverzettelijk en was daarmee een voorbeeld voor allen.

Door deze ‘lucky’ overwinning klimt de A1 één plaats op de ranglijst. Er zijn nog vijf duels te spelen in de hoofdklasse. Veilig is de ploeg nog lang niet, want in deze poule winnen zelfs de laaggeplaatste teams van de koplopers. Zaterdag gaat fc Breukelen op bezoek bij Elinkwijk in Zuilen.

FC Breukelen A1 – Vreeswijk A1 3-2 (1-2).

Doelpunten: ErikJan, Mark en SanderP

Opstelling: Rick, Bas, RickdeL, Mitchel, SanderP, SanderB, Dennis, Ricardo, Jeroen, Sven en Erik Jan.

Wissels: Michael, Jurre, Mark, Jannes, Metin

Man of the match: SanderP