A1 laat SO Soest opnieuw ontsnappen

De A1 speelde zaterdag op een zonovergoten sportcomplex Broekdijk-Oost een thuisduel tegen SO Soest. De uitwedstrijd werd in september in de blessuretijd beslist (2-1 verlies), dus de thuisploeg had wat recht te zetten. Alleen kon Fc Breukelen dit keer niet in de sterkste opstelling beginnen. Sven en Steven waren nog niet fit. Zij werken al enkele weken aan het herstel van hun blessures. En ook aanvoerder Mitchel moest zich op het laatste moment afmelden. Hij lag met griep in bed. Dus speelde Dennis dit keer laatste man. Jurre, Bas en Peter (allen van de B1) bedankt voor jullie hulp!

Ondanks de omzettingen en de wijzigingen speelde de A1 een heel behoorlijke eerste helft. De bezoekers, de nummer twee in de hoofdklasse, combineerden wat makkelijker en hadden vaker een veldoverwicht, maar dat resulteerde niet in een groot aantal kansen. FC Breukelen kwam wat gelukkig op voorsprong toen een voorzet van rechts door een speler van Soest over de eigen doellijn werd gewerkt:1-0. De thuisploeg putte hier moed uit en ging de strijd om de overwinning aan. Soest wist nog voor rust de stand weer in evenwicht te brengen. In een onoverzichtelijke situatie in het zestienmetergebied schoot een speler van fc Breuklelen de bal tegen een medespeler op. De bal kwam spavoor de voeten van een van de Soestenaren die wist te scoren. De stand was weer gelijk: 1-1.

De tweede helft liep anders dan verwacht. De strijdlust was er bij onze jongens nog steeds, maar de tegenstander speelde pressie en daar had fc Breukelen dit keer moeite mee. De opbouw verliep moeizaam en de lange bal die soms werd gespeeld, bleek niet effectief. Al binnen enkele minuten werd het 1-2, toen de buitenspelval van fc Breukelen niet dichtklapte. De thuisploeg moest in de daarop volgende fase zien te overleven. Dat lukte. Er kwamen weliswaar enkele kansen voor Soest, maar nieuwe treffers bleven uit. Twintig minuten voor tijd bracht trainer Herman toch zijn geblesseerde spelers Sven en Steven in. Het team werd opnieuw omgezet en dat pakte dit keer goed uit. Er kwamen over en weer kansen. Uit een schitterende aanval over links, waarbij Sven de bal goed voorzette, scoorde Steven van dichtbij: 2-2. Een verrassing hing in de lucht. Over de hele wedstrijd was Soest beter, maar met nog een minuut of tien te spelen stond er wel een gelijkspel op het bord. Het noodlot sloeg ditmaal opnieuw toe in de slotfase van het duel. Soest schoot de bal nog een keer, vanaf bijna 30 meter, op het doel van Fc Breukelen. De inzet zeilde over de doelman heen en viel in het net: 2-3. Kort daarna floot de scheidsrechter af.

Onze jongens hadden na afloop natuurlijk goed de pest in. Opnieuw een minieme nederlaag tegen een sterke tegenstander en ook nu weer valt de goal in het laatste minuten.

De A1 moet de komende weken weer punten gaan halen om uit de gevarenzone te blijven. De ploeg kan voor de komende duels wel hoop putten uit de strijdlust die het steeds laat zien. En ook de lijst van geblesseerden wordt snel kleiner, dus we hebben straks weer een ruimere selectie. Nu alleen nog werken aan een degelijk plan hoe je een wedstrijd uitspeelt zonder kleerscheuren op te lopen.

Eindstand fc Breukelen A1 – SO Soest A1 2-3 (1-1).

Doelpunten fc Breukelen: Steven, eigen doelpunt SO Soest