Eerste slag E2 binnen

Best leuk, zo’n grote vereniging als Argon, maar om de veldbezetting te optimaliseren, hebben ze voor de tegenstander van deze keer, Argon E5, de belachelijk vroege begintijd van 8.45 verzonnen. Ook daarom deze week geen penalty’s voor de fameuze E2-penaltybokaal (zie verder). Reeds afzien dus met verzamelen op de verdacht verlaten parkeerplaats van de FC Breukelen maar toch vol goede moed naar Mijdrecht vertrokken. Onze jongens hadden er weer zin in. Aldaar bleek een behoorlijk straf windje, rechtstreeks uit de polder, in de lengterichting van het veld te waaien. Onze gedachten gingen terug naar de oefenwedstrijd tegen Pancratius, waar met name de felle tegenwind voor benauwde minuutjes in de 2e helft zorgde.

Dan maar eens andersom beginnen moeten de leiders gedacht hebben, echter ontvouwde zich eenzelfde scenario, wat leiders en ouders al menig extra grijs haartje bezorgd moet hebben. Uit de eerste competitiehelft wisten we natuurlijk al, dat dit een tegenstander was, waar rekening mee gehouden moest worden, maar dat we zóver in de verdediging teruggedrongen werden en de bal zo moeilijk van eigen helft wisten te krijgen, deed alle angstige vermoedens over het verdere verloop rijzen. 1-2 achter bij rust (prachtige kopbal van Kasper uit corner van Maxim) was op dat moment het best haalbare resultaat.

De 2e helft wind mee moest een ander E2 gaan laten zien, en HOE. Eindelijk meer rust en diepte in het spel, eindelijk tijd om je medespeler makkelijker aan te spelen en te sturen en eindelijk een herboren team dat bereid was om (voor elkaar) te strijden. Door straf verdedigen kwam Stan nog maar weinig in de problemen en met verre uittrappen werden de snelle spitsen op hun wenken bediend. Dit zorgde er ook voor dat hij de assist verzorgde van het gelijkmakende doelpunt van Kasper. Overal bruisde ineens de energie vanaf en kon ook Niels zijn stand in de scorelijst eenvoudig consolideren met 2 prima goals (inclusief een kopbal na strak voorgeven van Kasper, dat was al weer een tijdje geleden Niels!). Ook Janneman zag zijn harde werken en volledige controle over zijn klein beetje vurige karakter, beloond met een zeer verdiend doelpunt en de 5-2 winst. De hangende kopjes van Argon aan het eind van de 2e helft en na de wedstrijd, waren zeer tekenend voor de wederopstanding van onze E2.

Toch is zoals elke week te doen gebruikelijk, weer een klein advies op zijn plek. Onthoud nu eens dit soort delen van een wedstrijd, waarin net dat kleine beetje méér inzet, voor zoveel meer spelvreugde en uiteindelijk ook mooie overwinningen zorgt. Als we dat toch eens een hele wedstrijd konden laten zien, dan beloofd het vast een heet voorjaar.

Statistieken: Kasper(2), Niels(2) en Janneman.

Download hier de E2telegraaf editie 16 [Eerste slag E2 binnen].