Desto D4-FC Breukelen D5

Desto D4 - FC Breukelen D5 3-5 (1-2)

Eindelijk konden we weer de wei in voor het ‘echie’. Voor ons een onbekende tegenstander en met een op een aantal plekken gewijzigd team. Zo is het dit keer voorin weer ff puzzelen om een aanval neer te zetten.

We vonden de oplossing in een versterkt middenveld, met slechts twee snelle, technische buitenspelers, Koen en Stephan. Het pakte goed uit, want Koen was meteen gevaarlijk, maar nog niet scherp. Een tweede kans liet hij zich echter niet ontnemen en na 10 min. stonden we 0-1 voor. Het spel golfde heen en weer. Ons middenveld, met Nils en Jimmy centraal en Toni en Deveny op de vleugels, stond iets te aanvallend, waardoor Desto ook kansen kreeg, gesteund door een stevige rugwind. Als het gevaarlijk werd, redde Remco echter vakkundig. Bart kreeg nog een goede kans en de kruising stond een mooi doelpunt van Jimmy in de weg. Het tweede doelpunt kon niet uitblijven en uit een voorzet van Koen scoorde Stephan 0-2. Nog voor rust, scoorde Desto 1-2, na matig verdedigen van onze mannen.

Koen en Wessel hadden elders verplichtingen en werden na rust vervangen door onze jonge E2-talenten Sjoerd, Janneman en Niels (de derde in het elftal; redelijk verwarrend voor een coach … ;-) De hele achterhoede werd door elkaar gegooid: Jeremy ging laatste man spelen, met Janneman als voorstopper, Sjoerd als linksback en Niels (die andere …) op rechts. Bart nam de plek van Koen in en E2-Niels verving Deveny als linkshalf. Het leek goed uit te pakken, want we kwamen op 1-3 nadat Nils een corner van Stephan prachtig afmaakte. Kat-in-het-bakkie, zou je zeggen … Helaas pakte het anders uit. De verdediging was kwetsbaar en Desto maakte er binnen 4 minuten 3-3 van. Eén goal was overduidelijk buitenspel, maar de scheids liet doorspelen, zoals hij wel meer over het hoofd zag vandaag …, in ons voor- en nadeel. De D5 herstelde zich echter goed, want Nils rondde een slim steekballetje van E2-Niels keurig af (3-4), waarna hij een onvervalste hattrick scoorde door de 3-5 eindstand op het scorebord te brengen. Tussendoor hield Remco ons nog in de wedstrijd door zijn zoveelste sterke redding te verrichten.

Sterk potje van de D5, hetgeen vertrouwen geeft voor de rest van de competitie. Hard gewerkt en mooie goals. Iets slimmer en sneller spelen en ik ben helemaal tevreden!