FC Breukelen C1-Wasmeer C1

Sterk optreden C1 tegen Wasmeer C1

Zaterdag speelde onze C1 tegen Wasmeer C1. Wasmeer is met Zuidvogels mede koploper en was naar de Broekdijk gekomen om te winnen. De wedstrijd in Hilversum werd door FC Breukelen met 4-1 verloren en dus wachtte de jongens een zware wedstrijd. Vanaf de aftrap trok Wasmeer ten aanval en probeerde via een snelle goal op voorsprong te komen. De achterhoede van onze C1 stond echter als een huis en gaf niets weg. FC Breukelen kreeg alleen via de counter een paar mogelijkheden maar slaagde er ook niet in gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kwamen onze gasten toch op voorsprong. Na een mooie actie schoot de behendige buitenspeler de bal diagonaal binnen. De achterstand verontrustte het team nauwelijks. Het liet zien de afgelopen maanden geleerd te hebben, stroopte de mouwen op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel vlak voor de rust uit een mooie counter. Tot het rustsignaal werd er niet meer gescoord zodat de teams met een 1-1 stand de thee opzochten. Na de rust kwam Wasmeer fel uit de kleedkamer , maar omdat het team daar berucht om is kwam dat niet als een verrassing. Onze jongens knokte voor wat ze waard waren en kregen zelfs na de rust nog een paar mooie kansen. Hoewel Wasmeer optisch een veldoverwicht had werd het alleen gevaarlijk bij vrije trappen en hoekschoppen. Tot de laatste minuut bleef het spannend maar het team slaagde erin Wasmeer van scoren af te houden. Omdat ook FC Breukelen niet tot scoren kwam was de 1-1 ruststand ook de einduitslag. Dat een gelijkspel door de teams anders werd beleefd bleek na afloop. Terwijl onze jongens elkaar uitgelaten om de nek vielen, was Wasmeer kwaad op alles en iedereen. Misschien hadden ze kwaad moeten worden op zichzelf. FC Breukelen had met faire middelen getreden en de koploper terecht punten afgesnoept. Enige smet op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Ward en Mourits. Hopelijk zijn ze snel weer hersteld. Volgende week gaat het team naar Huizen. De bus vertrekt van de parkeerplaats.