Zuidvogels B4-FC Breukelen B3

FC Breukelen B3 wint moeizaam van Zuidvogels B4

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Zuidvogels B4 in Huizen. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd winnend afgerond tegen dezelfde tegenstander in Breukelen met 3-0. We reisden met 13 man af naar Huizen, waaronder met (voormalig) b2 speler Nick. Stefan had de tijd niet goed begrepen en moest daarom om 11 uur (oorspronkelijke verzameltijd) nog snel uit Maarssenbroek komen. Om half 12 konden we dan uiteindelijk wegrijden in Breukelen. Omdat we ook nog wat tijd tekort kwamen voor de warming up etc kregen we 2 minuten extra van de scheidsrechter. Met Nick en Danny op de bank werd er verder met de gebruikelijke opstelling gespeeld. We begonnen redelijk aan de wedstrijd. Maar naar 5 minuten ontstond er een rare situatie aan de kant van Zuidvogels. Hun rechtsbuiten was geblesseerd geraakt en vond dat hij een vrije trap verdiende op de middellijn. Hij bleef daar maar om zeuren bij de scheidsrechter wat resulteerde in een vrije bal voor ons. Diezelfde speler ging in discussie met de scheidsrechter en werd voor 5 minuten naar de kant gestuurd, of dit allemaal nog niet genoeg was schold hij wat op de scheidsrechter en kreeg terecht van de scheidsrechter de rode kaart te zien. FC Breukelen ging er niet veel beter door voetballen tegen dit ondertal. Wel wist het enkele kansen te creëren met onder andere een schotkans voor Micheal en Marcel en een goede voorzet van Stefan aan de linkerkant wat een kans opleverde voor Ferry. Na ongeveer 20 tot 25 minuten gespeeld te hebben kreeg een speler van Zuidvogels ademhalingsproblemen, Zuidvogels moest verder met 9 man omdat ze ook geen wissels hadden. Na een mooie pass van Micheal zette Ferry goed door en schoof de bal met zin linker voorbij de keeper van Zuivogels. Hierna raakte nog een speler van Zuidvogels geblesseerd en moesten ze verder met 8 man. Bij de hervatting die hierbij hoorde (een ingooi voor FC Breukelen) lette Zuidvogels niet goed op wat resulteerde in een levensgrote kans voor Marcel die in eerste instantie goed de bal over zijn man heen speelde maar wilde het te mooi doen om de bal ook nog over de keeper heen te spelen (wat mislukte) en de bal ging maar net naast. De spelers van Zuidvogels raakte wat gefrustreerd na wat overtredingen van FC Breukelen. Kelvin moest 5 minuten voor rust het veld verlaten met een enkelblessure en werd vervangen door Nick. In de rust verving Danny Marcel in de spits. De rust duurde ruim 20 minuten omdat Zuidvogels snel aan het proberen was wat spelers te regelen uit andere teams. De 2e helft begon FC Breukelen niet scherp, na een kleine 10 minuten spelen scoorde Zuidvogels de gelijkmaker. FC Breukelen pakte de draad echter weer op wat resulteerde in 2 snel opeenvolgende doelpunten. Eerst was het Danny die goed de keeper omspeelde en de eer gunde aan Stefan en een paar minuten later was het diezelfde Danny die weer de keeper omspeelde maar nu zelf de kans wist te benutten. 5 minuten voor tijd moest Danny vervangen worden door Marcel omdat hij ook een blessure had. De wedstrijd was gelopen en de goedfluitende scheids floot af. FC Breukelen B3 blijft meedoen in de titelstrijd. Ondanks dat we nu een aantal wedstrijden minder gespeeld hebben als koploper SVM B2 (en veel andere teams) hebben we wel evenveel verliespunten als SVM en staan we op een verdiende 2e plaats.

FC Breukelen B3 - Zuidvogels B4 3-1

Doelpunten: Ferry, Stefan en Danny