FC Breukelen E2- Pancratius E4

Slijtageslag tegen Pancratius E4

Na een kortstondige winterstop, moest blijken of de vorm aan het eind van de najaarcompetitie bewaard was gebleven. Dit moest dan gebeuren in een oefenwedstrijd, uit tegen Pancratius uit Badhoevedorp. In het vorige verslag hadden we al enige bezorgdheid geuit over het te verwachten niveau van de tegenstander (met maar liefst 19(!) E-elftallen bij deze vereniging). De eigenlijke tegenstander E2 zat in een revisiefase, waardoor wij mochten aantreden tegen hun E4 (2e klasse). Vanwege enkele sluimerende pijntjes werd besloten 8 tegen 8 te spelen met één reserve.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat deze eerstejaars degelijk waren opgeleid en maar weinig ontzag toonden voor “die grotere gasten” uit Breukelen. We werden redelijk goed klem gezet en van een klein tikje en duwtje links en rechts waren ze ook niet vies. De redelijk opportunistische 2-3-2 opstelling kraakte toen al behoorlijk maar het was met name de forse wind mee, die uitnodigde tot countervoetbal waar Kasper en Niels zich opperbest bij voelden. Helaas kwamen hierdoor de meer voetballende spelers Tijn en Janneman niet geheel tot hun recht en kwam Mels ietsje lucht tekort om steeds de gaten dicht te lopen. Aan de uiterst behendige linksbuiten hadden Mike en Sjoerd de handen dusdanig vol, dat er een continue overtaldreiging was en zelfs Janneman en Maxim werden teruggedreven in de verdediging. Het was gelukkig snel duidelijk, dat Stan niet van plan om deze dag erg veel weg te geven. Verder prachtige goals hoor, maar met de 3-1 voorsprong bij rust voelden de leiders zich allerminst gerust, ook omdat deze eerste slag een allerminst fitte E2 achterliet.

Met wind tegen en om de krachten beter te doseren, werden de jongens in een 3-3-1 opstelling neergezet. Dit kon Pancratius niet weerhouden, om op volle kracht te proberen de aansluiting te hervinden en werd mening benauwd moment voor eigen doel beleefd. Na het uitvallen van Kasper en met een aangeslagen Niels, leek onze aanvallende angel er ook nog eens uitgetrokken. Enkele positiewisselingen achterin brachten nog enige verlichting, maar het was “Man of the Match” Stan die het hoofd koel hield en met prachtige reddingen de schade beperkt wist te houden. Hij was in deze fase tevens de inspiratie, om de laatste krachten te gebruiken richting de tegenstander in plaats van naar elkaar en werd, met doelpunten van Niels en Maxim, de uiteindelijke 5-3 overwinning alsnog binnengesleept.

Statistieken: Kasper(2), Niels(2) en Maxim.

Download hier editie 15 van de E2legraaf. [FC Breukelen E2- Pancratius E4]