FC Breukelen D5 – Pancratius D5 0-4 (0-1)

FC Breukelen D5 - Pancratius D5 0-4 (0-1)

De eerste wedstrijd na de winterstop van de D5, voorheen D3, was een partij waarin het team heeft laten zien goed te kunnen ballen. We misten Jelle nog, die herstelt van een sleutelbeenbreuk, maar verder was het team compleet. Mitchell en Justin (E1) speelden met ons mee en lieten zien dat ze klaar zijn voor de D-jeugd.

De verdediging stond vanaf het begin goed, tegen Pancratius, een 2e klasser uit Badhoevedorp. Wessel en Bart vormden wederom een solide centrum en Toni en Niels speelden goed op de vleugels. Uitblinker was doelman Remco, die de ploeg in de eerste helft voor een grotere achterstand behoedde met soms fabuleuze reddingen. Zo’n goalie geeft de ploeg vertrouwen. Het middenveld werd gevormd door Nils (‘op 10’), Stefan en Jimmy. Voorin zorgden Tom, Daveny en Koen voor dreiging. Jeremy hield de eerste helft de bank warm, want hij kwam te laat … ;-(

De eerste 10 minuten gingen redelijk gelijk op, al was het spel van Pancratius beter verzorgd en kregen zij meer uitgespeelde kansen. De D5 moest het meer hebben van snelle counters, maar daarmee waren ze best gevaarlijk. Zoals gezegd hield Remco lang zijn doel leeg, bracht de lat nog eens redding en stond Wessel bij een corner goed bij de 2e paal om de bal naast te tikken. Toch werd het voor rust nog 0-1, nadat de verdediging even vergat door te dekken. Justin kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar hij miste en Stefan schoot nog een bal op de lat, na een mooie aanval over links.

Na rust, met wind mee, zetten we meer druk en brachten Nils, Jim en Mitchell de voorhoede goed in stelling. De gelijkmaker viel echter niet en na balverlies op het middenveld, scoorde Pancratius 0-2. Hoewel we nog een aantal goede kansen kregen, was de wedstrijd gespeeld. Het werd nog 0-3 na een goede counter, waarbij de verdediging niet goed stond opgesteld en 0-4 nadat Jeremy in een poging de bal redden in eigen doel schoot. Mooie goal, helaas aan de verkeerde kant … ;-(

De wedstrijd geeft vertrouwen voor de 2e seizoenshelft. Een leuk team, waarin de nieuwkomers (Remco, Toni, Niels en Daveny) meteen hun plek hebben gevonden. Er werd hard gewerkt en goed samen gespeeld. We wachten wel met smart op de terugkeer van Jelle; hij kan wellicht voor doelpunten zorgen …