FC Breukelen E2-Kockengen E2

Klus geklaart

We bieden de weergoden onze nederige excuses aan. De vorst was matig geweest, het veld was droog en prima bespeelbaar en door het gebrek aan wind voelde het allemaal redelijk aangenaam aan. Dit was in de beginfase nog even aan onze E2 voorbij gegaan. Het spel was tam (alsof het besef er nog niet was, dat de nummer laatst, Kockengen E2, op bezoek was), passes waren niet direct genoeg of kwamen niet aan (en zeker niet zoals op de trainingen inmiddels wel is aangetoond) en er werd voor de verandering weer gegrossierd in gemiste kansen.

Pas na een kwartier werd de schroom er een beetje afgegooid en kwam de doelpuntendrang op stoom. Na de openingsgoal van Maxim wist het duo Kaper en Janneman (en jij was zogenaamd ziek ?) de score naar een 4-0 ruststand op te tillen. Ludiek was het schot van Kasper, wat eigenlijk al een zeker doelpunt was, wat nog net met het uiterste topje van de teennagel van de grote teen van de rechtervoet van Janneman beroerd werd, alvorens het net te krommen. De kritische redactie heeft dan ook gemeend, dit doelpunt te delen en allebei een ½ in de topscorelijst toe te kennen.

De tweede helft vertoonde eigenlijk een beetje hetzelfde beeld. Ach ja, we zullen het maar zien als onderdeel van het leerproces. Mels loste Stan af in het doel en Niels werd iets meer uit de drukte gepositioneerd. Iemand, we zullen dit keer geen naam noemen, kreeg de bal voor open doel alsnog op de lat, maar zag zijn overige inspanningen gelukkig wel beloond met 2 goals. Ook Stan en Kasper zagen hun harde werken beloond met een bollend net. Tegen het einde gokte de tegenstander nog op de counter, door met vier spitsen te gaan spelen (en dit hadden jullie echt te laat door!) maar dit werd, door het de hele wedstrijd uitstekend verdedigende duo Mike en Sjoerd, met twee vingers in de neus opgelost. Toch steekt de uiteindelijke 8-0 overwinning, enigszins bleekjes af bij de mogelijkheden, die toch echt in deze wedstrijd aanwezig waren.

Niettemin een waardig besluit van een eerste seizoensdeel in opbouw, waarin het plezier en kameraadschap de boventoon voerden. We zijn trots op jullie. Cijfers: Maxim(1), Kasper (2½), Janneman(1½), Stan(1) en Tijn(2)

Editie 12 van de E2legraaf.