De Vecht F4 - FC Breukelen F3

Eindelijk was het weer zover, het sterren team van FC Breukelen, de wereld beroemde en het gevreesde F3 moest aantreden tegen de boys from Loenen.

De leidster Hetty van het team was als eerst gearriveerd bij het vertrekpunt op de parkeerplaats van FC Breukelen. Maar, wat was er met haar gebeurt? Iedereen die arriveerde zag dat de leidster anders was dan anders. Maar wat dat was, kon niemand thuis brengen. Tot dat Koen aankwam lopen met het verlossende antwoord. “He, Hetty ben je naar de kapper geweest? “Dat was het dus , leidster Hetty had haar haar een kleurtje gegeven. Enfin, na deze ontdekking was er nog een triest bericht, want wij moesten het deze wedstrijd doen zonder Tommy C.

Eenmaal aangekomen op het sportpark de Heul te Loenen aan de Vecht bleek er in de voetbal kantine maar drie van de negen tegenstanders te zijn. Zou de wedstrijd niet door gaan?, of was het een actie van de loenenaren om ons terug te pakken voor die keer dat zij voor niks naar Breukelen waren gekomen. Wij gingen toch maar naar de kleedkamer om ons aan te kleden. Nadat de moeders van de spelers in de kleedkamers hun harten hadden gelucht konden wij eindelijk naar het voetbalveld lopen. Daar waren al vier spelers van de tegenstander, na enkele zeer koude minuten kwamen er toch nog 5 mannen van de Vecht aan lopen. Onze jongens waren inmiddels aan het onderkoelen want het was ijsberen kou afgelopen zaterdag.

Maar dan nu de wedstrijd; bij gebrek aan een scheidsrechter was de leider van de tegenstander de scheidrechter. Vandaar ook dat de Vecht mochten beginnen met de aftrap en direct in de aanval ging. De boys uit loenen combineerde twee keer en schoten de bal vanaf een meter of 19 zo in het doel van FC Breukelen (1-0)

Totaal verslagen was de achterhoede van FC Breukelen waar dit keer Thomas van D. de leiding had met aan zijn linkerzijde Robin K. En aan de rechterzijde Juan Carlos H.. Toen onze keeper Justin K. de bal uit het doel haalde zagen onze boys en natuurlijk onze leider Hetty wat er aan de hand was. De wedstrijdbal had het formaat van een tennisbal en het gewicht van een ballon. Na dat de wedstrijd was stil gelegd en een officieel protest was uitgebracht bij KNVB besloten wij om toch door te spelen en onze tactiek aan te passen aan het formaat van de wedstrijdbal. Nu waren het de boys from Brooklyn die mochten aftrappen en de twee spitsen Collin R. en Luuk R. stoven als bisons richting het doel van Loenen maar de bal trof de paal en kwam zo voor de voeten van de middenvelder Giovanni W. en die schot koelbloedig de bal in het net (1-1). De altijd scherpe spits Koen M. kreeg door een mooie voorzet van Jeremy de W. een goede kans en kwam zo alleen voor het doel en scoorde ( 1-2) dit was tevens de tussen stand en het was pauze.

Tijdens de pauze klonk er in eens een voetbal lied van de boys from Breukelen;

Cola, sinas, 7-up

FC Breukelen is de beste voetbal club

In de tweede helft was er een wissel in het team van FC Breukelen, Justin K. ruilde met Juan Carlos H., die nu het doel zal bewaken. Door deze wissel kreeg Collin R. meer ruimte voorin en wist, door een uitstekende pas van Luuk R., de stand te brengen op 1-3. de spelers uit loenen waren inmiddels ook aan het onderkoelen want van enige weerstand was al lang gaan spraken meer. En zo kon het gebeuren dat de beide verdedigers Thomas van D. en Robin K., tussen enkele goede gespreken door, op de helft van de tegenstanders aan het voetballen waren. Jeremy de W. die continu om de bal bleef vragen en uiteindelijk ook kreeg, stuurde Giovanni W. de ruimte in en na enkele mooie bewegingen schot hij de bal keihard in het doel (1-4). Na deze riante stand op het scorebord en de vreselijke kou verslapte de concentratie van de loenenaren en en daar profiteerde de altijd op scherp staande spits Koen M. van en zette de eind stand uiteindelijk op 1-5 in het voordeel van FC Breukelen.

Toen was het tijd voor de penalty’s en dames en heren wat er toen gebeurde is met geen pen te beschrijven. De boys from Brooklyn schoten zo hard dat de bal drie keer achter elkaar in het gezicht van de keeper belande en ze dus steeds een andere keeper moesten aanwijzen.

Tot slot wil ik langs deze weg als correspondent van de F3 van FC Breukelen alle spelers, ouders en vaste supporters een gezond en sportief 2008 toe wensen