E5 KAMPIOEN

Zaterdag 15 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop, was het dan zover. De beslissingswedstrijd voor het kampioenschap tegen Hertha E4.

Wij en Hertha hadden alle 2 nog niets verloren. Beide teams zijn vanaf het begin heel erg fanatiek. Wij weten door goed positiespel de bal goed rond te spelen, maar de tegenstander kon er ook wat van, waardoor het een goed gelijk opgaande wedstrijd was in de 1ste helft.

Totdat een snelle uittrap van keeper Jeroen Mathijs bereikte die hem daarna met een goede trap voor de voeten van de vrij gelopen Stephen kon geven. Die hem er daarna koelbloedig in het doel kon schieten 0 - 1.

We kregen het hierna behoorlijk te verduren tot de rust, maar Menno, Duco en Mo stonden zoals altijd weer goed te verdedigen en als Hertha er soms toch door kwam stond daar altijd nog Jeroen om ze uit het doel te werken.

De 2de helft werd de wedstrijd iets harder waardoor beide voorhoedespelers Mathijs en Stephen geblesseerd raakten. Hierdoor extra aangespoord ging de linkervleugel, onder leiding van middenvelder Andrew en de rechtervleugel onder leiding van Bram er extra tegen aan en zagen we mooie combinaties op het gras verschijnen. Door de extra inzet werd het al snel **0 - 2 (Stephen), 0 - 3 **(Andrew) en 0 - 4 (Duco). Uiteindelijk scoorde Hertha nog 1 - 4 , maar dat mocht de pret niet meer drukken.

Onze Ferdi heeft op het veld naast ons met de E4 tegen Hertha gespeeld (te weinig spelers) en hier ook voor de 2 - 5 overwinning gezorgd.

Jongens: ga zo door met het goede positiespel, want dan komen jullie er wel.