E1 wordt (winter) kampioen

De E1 van FC Breukelen wordt (winter)kampioen!

Zaterdag 24 november speelde de E1 van FC Breukelen een (winter)kampioen wedstrijd tegen Omniworld E2. Bij winst zouden " onze jongens" winterkampioen worden van de 1e klasse hoog. De eerste kampioenen van FC Breukelen.

Zoals vaak bij dit soort wedstrijden, was het absloluut niet de beste wedstrijd. Het was toch wel extra spannend: extra publiek en aandacht, spelen op het hoofdveld, nieuwe inloop pakken van “de Herbergh”, kortom het moet wel belangrijk zijn! En dat was te zien op de gezichtjes van de jongens. Toch zie je dan dat de intensieve trainingen van de trainer/coaches Sander Schreurs en Dennis Troupee hun vruchten afwerpen. Ook aan de mentaliteit van de jongens is tijdens trainingen hard gewerkt. Niet zeuren tegen elkaar maar voetballen! De jongens van de E1 waren dan ook vast van plan om deze wedstrijd te winnen. Helaas kon Junior van der Velde vanwege een longontsteking niet meedoen.

Ondanks de 0-1 achterstand knokten ze voor de overwinning. De keeper Jesse Schreurs stuurde zijn verdedigers goed aan. Olivier Branderhorst hield het hoofd koel en zorgde voor rust en stuurde Justin van der Meyden met een top pass richting de goal. Justin maakte met een prachtig schot de gelijkmaker. Uit een vrije trap vanwege hands die Justin prachtig breed gaf, scoorde Olivier 2-1. Martijn Meester en Giovanni Troupee combineerden goed met elkaar maar misten de goal op een haar. Mitchel van der Veer en Milan van Leeuwen veroverden met tomeloze inzet menig bal van de tegenstanders.

De laatste goal kwam tot stand omdat Justin zeer attent reageerde op een verdedigingsfout van de tegenpartij. Hij onderschepte de bal en plaatste de bal keurig in de hoek voor de 3-1. Opluchting alom, hoera voor de (winter)kampioenen. Opgetogen en blij trokken de jongens van de E1 richting kleedkamer met een bal, een bos bloemen en een zakje snoep.