FC Breukelen A1-Wasmeer A1

A1 met veel moeite langs Wasmeer

Dat het spannend zou worden, de thuiswedstrijd tegen Wasmeer, dat konden we vooraf wel vermoeden. De duels tegen de Hilversummers zijn altijd beladen en dit duel zaterdag jl. was zeker geen uitzondering.

De A1 van fc Breukelen miste dit keer enkele dragende spelers en de vraag was hoe de jonge ploeg dat gemis zou opvangen. Onze jongens kwam redelijk uit de startblokken, maar na een minuut of vijftien zakte de ploeg ver weg. Enkele spelers zaten niet in de wedstrijd, anderen dachten waarschijnlijk ‘op 80%’ te kunnen winnen van Wasmeer.

In het eerste kwartier waren er kansen voor Steven en Ricardo, maar beide werden gemist. Bij zijn doelgerichte actie blesseerde Ricardo zich en moest zich later zelfs laten vervangen. De eerste helft was voor Wasmeer dat steviger de duels in ging en redelijk combineerde. Uit een schot van dichtbij scoorden de bezoekers de openingstreffer, 0-1, en de thuisploeg kon daar weinig tegen in brengen. De A1 bleef slordig passen, speelde te vaak de lange bal en in de duels ontbrak het aan scherpte.

In de rust wees trainer Herman de jongens op de afspraken die vooraf waren gemaakt: inzet tonen, fel de duels ingaan en rustig een aanval opzetten. De tweede helft was ongemeen spannend, maar echt goed voetbal bleef zeldzaam. De A1 ging steviger de duels in en dat leidde al snel tot de 1-1, via Steven. Omdat Wasmeer gaandeweg vermoeid raakte, maakte het meer fouten. De bezoekers trachten dit met spijkerhard spel te compenseren. Zij scoorden nog wel via een kopbal de 1-2, maar daarna was het over. De scheidsrechter trad op tegen de overtredingen en gaf een speler van Wasmeer twee keer geel, dus rood. Tegen tien man lag het initiatief wel bij fc Breukelen. Pas toen Sven, de geblesseerde aanvaller van fc Breukelen, in de ploeg kwam voor de laatste twintig minuten, kantelde de wedstrijd. Eindelijk werd er over de vleugels aangevallen en dat leverde enkele doelkansen op. Met een schitterende schot scoorde Sven de gelijkmaker hoog in de touwen, 2-2. De slotfase was hectisch. Wegens aanmerkingen op de leiding kreeg Wasmeer nog een rode kaart. Kort daarop viel ook de winnende treffer. Het was opnieuw Sven die zijn geslaagde invalbeurt onderstreepte met een mooi schot: 3-2 voor fc Breukelen. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en kreeg een zeer matig voetballende A1 toch drie punten.

Eindstand Fc Breukelen A1 - Wasmeer A1 3-2 (0-1). Doelpunten: Steven en Sven (2).

Man of the match: Sven

Opstelling: Rick, Michael (Jurre), RickdL, Jesse, Dave (Alex), Jeroen, Dennis, Vincent, Steven, Ricardo (Sander) en Jannes (Sven).