FC Breukelen B3 scoort moeizaam tegen matig NVC B4

Afgelopen zaterdag traden de jongens met gele hesjes à la de Barcelona uitshirts van 2 jaar geleden aan tegen de in het rood-wit gestoken gasten van NVC zonder de zieke Leon. Na de aftrap werd er door Breukelen direct druk naar voren gezet wat leidde tot een corner naar 5 minuten. Deze werd genomen door Stefan, Marcel schoot met rechts in maar de bal werd gekeerd van de lijn en kwam voor de voeten van Kelvin die beheerst inschoot: 1-0. Breukelen bleef druk zetten en er kwamen kansen voor Massaro, Marcel en Stefan. Na ruim een kwartier spelen brak Micheal door na een een-tweetje met Stefan en gaf een goeie voorzet op de inlopende Gert-Jan die hard binnenschoot: 2-0. Na de aftrap was het NVC die zo ongeveer met de eerste aanval kwam en scoorde: 2-1. Daarna kwamen er nog enkele kansen voor Breukelen. Nadat de scheids geblesseerd afhaakte kregen we een andere inval scheidsrechter voor de rest van de 1e helft. Dit betekende ook een soort ommekeer in de wedstrijd, Breukelen haalde de druk van de ketel wat NVC lucht gaf. Breukelen ging alsnog met een 2-1 voorsprong de rust in, Danny kwam in de ploeg voor Gert-Jan. In de 2e helft kregen we weer een andere scheids en dit leidde onbedoeld toch weer dat Breukelen minder ging voetballen. NVC had het initiatief en Breukelen wist er met een aantal goede counters uit te komen wat echter niet tot doelpunten leidde. NVC wist echter bijna geen kansen te creëren zodat de goedspelende verdediging bestaande uit Ferry, Thom, Jonathan en Jasper het niet écht moeilijk kreeg. 5 minuten voor tijd bracht de strijdvaardige Micheal de uitslag op het scorebord, 3-1. Na afloop was de euforie weer groot net als alle overwinningen. Volgende week om 11 uur weer een thuiswedstrijd tegen Eemnes en over 2 weken de return tegen NVC. Als we deze wedstrijden wat zuiniger met de kansen omgaan moet het mogelijk zijn om uitslagen in de dubbele cijfers te krijgen. Als we de hele wedstrijd net als de eerste 20 minuten van deze wedstrijd spelen worden er bijna geen kansen weggegeven wat het onze verdediging weer makkelijk maakt.

FC Breukelen B3 – NVC B4 3-1

Doelpunten: Kelvin, Gert-Jan en Micheal

Kansenverhouding: 25-3