E2 ontdooit tegen HSV

Afgaande op alle aangedragen trucs uit onze rubriek “even voorstellen”, zou je onze spelers kunnen verdenken van Braziliaans bloed in de aderen. Hoe zouden deze karakters zich gedragen met de voorspelde perioden van nachtvorst? Was Alvez ook niet andermaal zoek bij Heerenveen? Na wat tactische aanpassingen en de keuze om vanwege de ochtendkou 8 tegen 8 te beginnen, bleek deze warmbloedigheid gelukkig in ons voordeel te werken. Vanaf de eerste seconde waren de aanvallende ambities duidelijk en leken we met Niels, Kasper, Janneman en Maxim af en toe wel met vier spitsen te spelen, die met fraai combinatiespel elkaar en het vijandelijke doel veelvuldig wisten te bereiken. Het viel voor Mels derhalve niet mee, om als vaak eenzame middenvelder, de juiste schakelingen te maken maar wist zich gelukkig in de rug gesteund door het rotsvaste verdedigingsblok Mike en Sjoerd achter hem. Door deze verdiensten was keeper Stan eigenlijk de enige, die behoorlijk onder de kou te lijden had en het was hem dus ook niet aan te rekenen, dat een sporadische uitbraak van HSV leidde tot de enige tegengoal in de eerste helft. Een degelijke 6-1 voorsprong bij rust, liet wat ruimte voor experimenten in de 2e helft.

Maxim kreeg de linkshalf positie steeds beter onder de knie, Mels mocht na zijn inspanningen even leunen in de verdediging en Kasper ging op doel om Stan lekker te laten opwarmen op het middenveld. Het harde werken wat hij daar liet zien, liet zich zelfs uitbetalen door een dik verdiend doelpunt. Kasper moest alleen nog een verdwaald schot langs zijn vingertoppen dulden. Toch nog ietsje groeien man. Bijzondere vermelding deze week tevens voor Janneman. Normaal zelf ook zeer productief richting goal, toonde hij grote gretigheid naar de bal en een uitzonderlijk oog voor medespelers die ook in scorende positie stonden. Zijn aandeel van 2 in de 10-2 overwinning, tekent naar onze mening iets te mager af bij de door anderen behaalde scores. Maxim deze week maar liefst 4, Niels (3) en zoals vermeld Stan (1) completeerden de eindstand. Alleen Sjoerd moeten we nu, als de kans zich voordoet, een keer scherp voor het andere doel zien te krijgen.

In onze speurtocht naar uitslagen van de diverse wedstrijden, viel ons vorige week het gelijkspel op van koploper Victoria E5. Toen we daar enkele weken terug een vertekende 0-2 nederlaag hadden geleden, hadden we nog het idee de naaste concurrent te kunnen blijven. Naar nu blijkt, hadden we na de toch wel mogelijke thuiswinst tegen Hertha, momenteel virtueel eerste kunnen staan, met alleen nog tegenstanders onder ons te gaan. Die ene memorabele ochtend ofwel wat er allemaal mis ging, wil uw redactie toch nog één keer onder de aandacht brengen!!