A1 verliest ongelukkig in Woudenberg

Als team speel je goed, maar de wedstrijd gaat toch verliezen. Welk gevoel overheerst dan na afloop? Het verlies van de drie wedstrijdpunten weegt het zwaarst, zo bleek zaterdag na afloop van de uitwedstrijd in Woudenberg tegen de gelijknamige club. Onze jongens konden zich na afloop weinig verwijten maken, maar stonden wel met lege handen. Trainer Herman benadrukte vooral de positieve punten: de vechtlust en het vertoonde spel.

Maar laten we bij het begin beginnen. De A1 reisde gehavend af naar deze wedstrijd tegen de nog onbekende tegenstander. De ploeg miste vijf spelers die vanwege blessures, schoolverplichtingen of een enkele schorsing niet aanwezig konden zijn. Gelukkig was Dennis na een halfjaar blessureleed terug. We traden aan met een sterk verjongde ploeg (twee tweedejaars A, acht eerstejaars A en vier B-spelers). Tot overmaat van ramp moesten we binnen het halfuur al twee spelers wisselen vanwege een blessure. De ploeg ving de omzettingen goed op en bleef aardig voetballen.

De eerste helft liet spannend voetbal zien, maar gescoord werd er niet. Jannes was er dichtbij maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. En Vincent kopte de bal uit een strakke corner van Sven tegen de paal. Woudenberg kon daar via een paar snelle counters enkele kansen tegenover zetten. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, hoewel onze jongens meer kansen kregen.

Na de thee vielen de doelpunten wel. Woudenberg opende de score, toen Jesse een speler in het strafschopgebied neerhaalde. De penalty werd benut: 1-0. Erger nog was dat het voor onze verdediger de tweede gele kaart was, dus hij moest naar de kant. Met tien man ging de A1 beter voetballen. De tegenstander werd op eigen helft vastgezet en door goed verdedigen van met name RickdL klapte de buitenspelval goed dicht. De Breukelse ploeg kreeg halverwege de tweede helft de beloning voor zijn offensieve spel. Een lange pass van Rick bereikte de wegsprintende Sven die de bal direct langs de doelman gleed: 1-1. FC Breukelen hield het initiatief en was alert op de snelle counters van Woudenberg. Een keer klapte de buitenspelval te laat dicht, na een vrije trap, en kon de thuisploeg via de binnenkant van de paal (twee keer!) scoren: 2-1. Met nog een klein kwartier op de klok pakten de tien van fc Breukelen de draad weer op. Er leefde weer hoop toen Sven binnen de zestienmeter onderuit werd geschopt. Penalty en rood voor de verdediger. Helaas werd de penalty gestopt. Hoewel onze jongens nog stevig aandrongen, werd er niet meer gescoord en won Woudenberg wat gelukkig de tweestrijd.

Zaterdag komt Wasmeer op bezoek. Een zege is voor onze A1 hard nodig om in de middenmoot terug te keren. Steun de jongens zaterdag!

Eindstand Woudenberg A1 – fc Breukelen A1 2-1 (0-0). Doelpunt: Sven.

Opstelling: Rick, Alex (Sander/Jurre), Rick, Jesse, Dave, Dennis, Vincent, Jeroen, Tomra (Steven), Sven en Jannes