Argon D4 – FC Breukelen D3

Argon D4 – FC Breukelen D3 3-0 (2-0)

Een zonnige zaterdagochtend in Mijdrecht. In dezelfde opstelling als de gewonnen wedstrijd tegen Loosdrecht, begonnen we aan de wedstrijd. Met Nils op doel in plaats van Jay, die met de D1 meespeelt.

Vanaf het begin maakte Argon duidelijk de wedstrijd te willen winnen. Onze D3 liet zich achteruit drukken, vergat het positiespel en af en toe waande ik me bij de F-jeugd: kluitjesvoetbal. Al vroeg viel de 1-0, nadat we verzuimden in te grijpen vóór de 16. Balverlies op het middenveld leidde de 2-0 in, alvorens Roy een eerste kans kreeg, maar helaas miste. Slim countervoetbal zette vervolgens Bart vrij voor de keeper, maar ook hij was niet koelbloedig genoeg. Aan de andere kant haalde Wessel de bal van de doellijn met een sliding.

Na rust stond de verdediging goed en kreeg de D3 een aantal goede kansen. Roy schoot op de keeper; Bauwe miste de rebound; een schot van Jim werd van de doellijn gehaald. Een oude voetbalwet is dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het wel doet. En zo geschiedde: uit een counter maakte Argon 3-0. In de slotfase sleepte Nils ons er door met een aantal goede reddingen!

Een leuke wedstrijd, tegen een sterke tegenstander, waarin we goed stand hebben gehouden. Als we de kansen beter hadden benut, waren we zeker met één punt terug gekomen.