Zwaluwen Utrecht A1-FC Breukelen A1

Opnieuw gelijkspel voor A1

De uitwedstrijd zaterdag tegen Zwaluwen werd een spannend duel, maar bracht de FC Breukelen niet de gehoopte drie wedstrijdpunten. De punten werden in Utrecht gedeeld omdat de voorsprong, die onze jongens al vroeg in het duel hadden genomen, tien minuten voor tijd werd weggewerkt. Voor de neutrale toeschouwer was het gelijkspel waarschijnlijk de juiste uitslag.

De ploeg van trainer Herman van Houten begon sterk aan dit sportieve duel. Omdat de tegenstander bij balbezit van Fc Breukelen terugzakte op eigen helft, konden we rustig de aanval opbouwen. Dat pakte in de eerste helft goed uit, want er kwamen een paar doelrijpe kansen uit voort. De counters die Zwaluwen plaatste, bleken gevaarlijk. Er moest door FC Breukelen dus zeer geconcentreerd worden gespeeld.

Onze jongens kwamen op voorsprong uit bijna de eerste de beste geslaagde aanval. Steven scoorde binnen het kwartier de 0-1. Na een klein half uur stond de 0-2 al op het bord. Na een flitsende aanval over veel schijven scoorde Jeroen met een schuiver in de verre hoek. Voor de opzet en uitvoering van deze aanval kregen de jongen de handen van de meegereisde ouders op elkaar. Er waren daarna nog enkele kansen op treffers, maar de schoten belandden net naast het doel.

Het laatste kwartier voor rust liet fc Breukelen de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. De snelle buitenaanvallers van Zwaluwen konden de bal rustig aannemen en hun actie inzetten. Omdat dit handige voetballers zijn, leidde dit tot een paar mogelijkheden voor het doel van invaller-doelman Sander. Uit een van de aanvallen scoorde de thuisploeg de 1-2.

Na de thee hield Zwaluwen het initiatief, al waren er over en weer kansen. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Fc Breukelen scoorde na een vlotte aanval de 1-3, althans dat dachten we, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel, terwijl daar absoluut geen sprake van was. De treffer werd toch geannuleerd. De thuisploeg verhoogde de druk op het doel van onze jongens en kwam uiteindelijk nog langszij. Nadat de buitenspelval van fc Breukelen verkeerd dichtklapte, brak een speler uit over links. Zijn inzet werd eerst nog gestopt door Sander, maar daarna was het wel raak: 2-2. Het slotoffensief was voor onze A1, maar dit leverde geen grote kansen meer op.

Voor de FC Breukelen betekende de 2-2 een zelfde uitslag als een week eerder tegen Elinkwijk. Niet slecht, zeker niet omdat er vorig seizoen nog ruim werd verloren in Utrecht, maar er zat dit keer meer in……

We staan nu gedeeld zesde op de ranglijst. Zaterdag speelt de A1 thuis tegen Wasmeer en kan de steun van het publiek goed gebruiken.

Eindstand Zwaluwen Utrecht A1 - fc Breukelen A1 2-2 (1-2 ). Doelpunten: Steven en Jeroen

Opstelling: Sander, Dave (Alex), Rick, Mitchel, Jesse (Jurre), Jeroen, Ricardo (Michael), Vincent, Tomra (Jannes), Sven en Steven.