Loosdrecht D2 – FC Breukelen D3

Loosdrecht D2 – FC Breukelen D3 3-4 (3-1)

Met 12 kidz traden we aan tegen nummer 3 van de ranglijst. Loek was ziek, dus wéér moesten we de opstelling omgooien. We kozen ditmaal voor een 4-4-2 variant, in de hoop dat we de doelpuntenmachine van Loosdrecht konden stoppen. En dat is gelukt!!

In het begin was het duidelijk zoeken naar de balans. Jim en Tom stonden een beetje op een (kunstgras)eiland en werden nauwelijks bereikt. Het middenveld, met Bauwe en Wessel centraal en Stephan en Bruce op de vleugels, was te offensief en binnen 10 minuten stonden we met 2-0 achter. Bauwe scoorde nog tegen, maar vóór rust stond het al 3-1, nadat Nils een penalty had veroorzaakt, waar Jay kansloos op was.

In de rust besloten we de boel om te gooien. Terug naar 4-3-3, met Wessel als slot op de deur en Jim als voorstopper; Roy mocht zich uitleven in de spits. Bram en Jeremy speelden een puike partij als back en gaven hun tegenstander niet veel ruimte. Bauwe regisseerde het middenveld; Bruce en Tom brachten onze vleugelspitsen Bart en Stephan in stelling, waardoor er meer dreiging in de voorhoede was. Er werd gewerkt voor elke meter; het astroturf vloog in de rondte … ;^)

Na rust kregen we ook kansen. Een steekbal van Bauwe zette Bart vrij voor de keeper, maar de bal eindigde op de paal. Even later scoorde Roy de ‘anschlusstreffer’ en had zelfs de 3-3 op zijn slof, maar werd een meter vóór het strafschopgebied genadeloos onderuit gehaald door de laatste man van Loosdrecht: weg kans, maar de tegenstander vanaf dat moment met 10 man. De vrije trap ging helaas naast. Roy wilde echter méér en na goed doorzetten van Bauwe en Bruce scoorde hij 3-3. Achterin hield de verdediging stand bij de sporadische, maar soms gevaarlijke counters van Loosdrecht. Jay was in topvorm en hield ons in de wedstrijd met een paar klasse reddingen! Aan de andere kant schoot Stephan nog op de paal en schoot Bart een rebound net naast, alvorens Roy zijn zuivere hattrick scoorde! De slotfase was hectisch, maar de boyz hielden stand en de 3-4 winst werd collectief, uitbundig gevierd.

Het was een fantastisch potje voetbal; strijdlust, spanning en doelpunten. De D3 heeft enorme veerkr8 getoond, na de bij rust kansloos lijkende achterstand. De 10 (!!) aanwezige ouders hebben zich (erg) vermaakt.

**de D3 na de glansrijke 3-4 overwinning van jl. zaterdag tegen Loosdrecht. **

Vlnr: Wessel, Tom, Jeremy, Jimmy, Bauwe, Bram, Roy, Nils, Stephan, Waterzak, Bart, Bruce (nr. 3 …). Liggend Jay, moe van gedane arbeid!