Hertha E2 - FC Breukelen E2

E2 verliest… van zichzelf

Hoewel de leiders het onderwerp zo veel mogelijk vermeden (immers kwam er een directe concurrent in de strijd om de koppositie op bezoek), zat er voor de wedstrijd een merkbare spanning op de groep … of ze waren gewoon te laat naar bed gegaan, dat kan natuurlijk ook. Van meet af aan was duidelijk, dat dit een van de tegenstanders was, waartegen het verschil nog gemaakt moest worden.

Vanaf de aftrap bleek inderdaad dat Hertha E2 met snode bedoelingen naar Breukelen was getogen en niet voornemens was het onze E2 gemakkelijk te maken. Ze waren feller op de bal en zetten vanaf het eerste fluitsignaal onze verdediging zwaar onder druk. Mede door het goede verzet van Mike, Sjoerd en Stan bleef het doel de eerste helft schoon en verdienden zij om in het veld te blijven staan. Aanvallend liep het ook behoorlijk stroef. Ons middenveld werd veelvuldig gedwongen om achteruit te spelen en Niels en Kasper konden maar moeilijk worden bereikt. De sporadische kansen waren een prooi van de absolute uitblinker in de eerste helft, de uitstekende keeper van Hertha. Hij wist meerdere maar minstens twee zekere doelkansen op miraculeuze wijze te keren. De scheidsrechter floot andermaal prima maar had misschien bij een eerst goedgekeurde goal wat consequenter mogen zijn (immers op aangeven van de vader van de keeper werd de beslissing ongedaan gemaakt).

De ruststand was uiteindelijk wel volgens de krachtverhouding 0-0. Een keeperswissel bij de tegenstander pakte aanvankelijk goed uit voor onze E2. Mels, Maxim, Tijn en Janneman combineerden wat beter naar voren en de doelpunten begonnen eindelijk te vallen. Eerst door wéér een fraaie kopbal van Kasper uit een corner van Maxim (wordt nog een specialiteitje?), één minuut later gevolgd door een striemend schot in de kruising van Tijn, leek de wedstrijd te kantelen. Wat echter weer uit het oog werd verloren waren de verdedigende taken, maar vooral dat de keeper van de eerste helft was gepositioneerd als 3e spits.

Door een aantal fraaie doelpunten en assists groeide hij ook in deze positie uit tot uitblinker in de 2e helft. Met het “onrecht” uit het eerste bedrijf nog tussen de oren en de onmacht om de derde spits lam te leggen, nam ook het onderlinge gemopper in ras tempo toe. Boodschappen van de leiders kwamen niet meer aan en de structuur op het veld (lees de OPSTELLING!) kwam niet goed meer uit de verf. Met 4-4 op het bord en nog één minuut te gaan, stevenden we af op een resultaat waar we vrede mee zouden hebben. Door een kunstige hakbal van Hertha werd deze gedachte in de laatste seconden echter alsnog wreed verstoord, 4-5.

Volgende week echt wat meer respect en plezier naar elkaar toe, dan komen de resultaten vanzelf terug en een keer verliezen hoort nu eenmaal ook bij het spelletje.

Doelpunten deze week van Tijn, Maxim en Kasper(2).