VIOD D1 – FC Breukelen D3

VIOD D1 – FC Breukelen D3 8-3 (4-1)

Ondanks dat Boaz en Zaïd bereid waren bij ons in te vallen, trad de D3 zaterdag met slechts 9 man aan tegen de nummer 2 van de competitie. Vanuit een sterke verdediging, met slechts 2 –snelle- spitsen, probeerden we VIOD te verrassen. En dat lukte! We kwamen op 0-1, toen Zaïd scoorde, na een mooie steekpass van Nils. VIOD wist even niet waar ze ’t moesten zoeken. Ze werden in het zadel (lees: weer in de wedstrijd) geholpen door een foutje van Wessel, die een gevaarlijke situatie voetballend wilde oplossen. Helaas … 1-1. We trokken weer ten strijde en kregen een opgelegde kans op 1-2, na een toegekende penalty. Helaas had Zaïd het vizier niet op scherp. Even later had hij dat wel bij onze eigen goal, want een klutsbal verdween via zijn been achter Jay. VIOD rook bloed en liep voor rust nog uit naar 4-1, na een foutje van Bram.

Na rust gooiden we alle remmen los. Roy schoof één linie door en ging centraal tussen Nils en Bram spelen en achterin speelden we 1:1; Boaz centraal, Wessel op links en Bauwe op rechts. Een goede zet, zo bleek, want we kregen 3 goede kansen op een treffer, maar we faalden in de afronding. VIOD liet zien hoe het wel moest en scoorde 5-1, waarna Zaïd 5-2 scoorde. 6-2 viel uit een corner en aan 7-2 ging een dekkingsfout vooraf. (Wie anders dan) Zaïd rondde een mooie aanval doeltreffend af (7-3). Het slotakkoord was voor VIOD, dat een foutje van Jay afstrafte en 8-3 liet aantekenen.

Wéér een korfbaluitslag en wéér was de grote nederlaag niet terecht! Eén les moeten we trekken uit deze wedstrijd: je kan ook in ondertal een goede wedstrijd spelen, als je er in gelooft en met z’n allen voor gaat! Dan komen de (doel)punten vanzelf …