FC Breukelen A1 - Elinkwijk A2

A1 vecht zich terug na achterstand

Met Elinkwijk trof de A1 zaterdag in Breukelen een tegenstander die - op papier - even sterk zou moeten zijn. Beide teams hebben een plek gevonden in de middelste regionen van de hoofdklasse en beide laten nogal wisselende resultaten zien.

De A1 begint goed aan het thuisduel, krijgt in de eerste minuten al twee schietkansen, maar het team zakt na dit offensief weg. De Utrechtenaren nemen het initiatief, omzeilen met vaste regelmaat de buitenspelval en zijn soms levensgevaarlijk in het zestienmetergebied. De thuisploeg lijkt wat geïmponeerd door de snelheid van de tegenstander en weet maar weinig kansen te creëren. Dat is vooral de verdienste van het sterke verdedigingsblok van Elinkwijk, dat in de eerste 45 minuten bijna foutloos speelt. Omdat Elinkwijk wel weet te scoren, kijken we na 20 minuten tegen een achterstand aan. Vlak voor rust is er één kans voor fc Breukelen op de gelijkmaker, voor Ricardo, maar die wordt niet verzilverd. De doelman stopt zijn inzet. Fc Breukelen gaat de rust in met een 0-1 achterstand.

Na de thee laten onze jongens een ander gezicht zien. Met meer strijdlust, snellere combinaties en meer duelkracht wordt Elinkwijk teruggedrongen. Het levert fc Breukelen een handvol kansen en doelmogelijkheden op. De gelijkmaker valt als een inzet van Steven wordt geblokt en de bal voor de voeten van Vincent komt. Die aarzelt niet: 1-1. De A1 gaat door en is in deze fase duidelijk de betere ploeg. Via snelle uitvallen is de thuisploeg gevaarlijk. Helaas wordt de ploeg zeker drie, vier keer teruggefloten voor vermeend buitenspel, op vlagsignaal van Elinkwijk, terwijl daar geen sprake van is. Toch komt fc Breukelen op voorsprong. Na een diepe bal kopt een verdediger de bal verkeerd en kan Sven de bal oppikken voor een rush. Alleen voor de doelman scoort hij beheerst met een laag schot in de hoek: 2-1, zijn zesde treffer dit seizoen. Lang houden we de voorsprong niet vast. Met nog twintig minuten op de klok herpakt Elinkwijk zich en brengt de stand weer in evenwicht. Na een voorzet van rechts duikt een Utrechtse aanvaller op voor zijn Breukelse verdediger en scoort in de korte hoek: 2-2. Het duel blijft daarna spannend, omdat er over en weer nog volop kansen zijn. Sven schiet nog op de paal en ook de bezoekers raken in vrije positie nog de paal. In de eindstand van 2-2 kunnen de meeste toeschouwers zich wel vinden. Het enerverende duel verdient dit keer geen winnaar.

Komende zaterdag treft de A1 opnieuw een tegenstander uit de Domstad, Zwaluwen Utrecht. Gelukkig voor Fc Breukelen wordt de lijst van geblesseerde spelers steeds korter en begint de ploeg steeds beter te voetballen. Bas en Jurre van de B1, nog bedankt voor het invallen!

Eindstand FC Breukelen A1 - Elinkwijk A2 2-2 (0-1).

Doelpunten: Vincent, Sven.

Opstelling: Rick, Jesse (Bas), Mitchel, Rick, Dave, Vincent, Ricardo (Jannes), Jeroen, Steven (Jurre), Sven en Tomra (Michael)