FC Breukelen D3 – CSW D4

FC Breukelen D3 – CSW D4 4-2 (2-1)

De eerste overwinning van de D3 is een feit! Met –bij vlagen- héél goed voetbal, hebben de boyz hun eerste punten binnen gehaald. De wedstrijd begon met een tegenvaller: Jeremy, onze enige échte verdediger, viel in bij de D5, zodat we met 12 spelers de wei in gingen. Vanwege de natuurlijke drang naar voren van dit team en omdat de posities steeds duidelijker worden, begonnen we als volgt:

Opstelling
Jay
Bauwe - Loek - Roy - Bram
Bruce - Wessel
Nils
Bart - Jimmy - Tom

Beide middenvelders met de opdracht te ‘knijpen’ en Nils in een rol van meest aanvallende middenvelder. Loek en Roy moesten de boel dicht timmeren en doorschuiven als dat kon.

Na een kwartier opende Nils de score, na een mooie actie van Tom. Jim had het moeilijk, maar hield wel 2 man bezig, zodat de rest ruimte kreeg. Daarvan profiteerde Bart, die er diagonaal laag 2-0 van maakte, na goed doorzetten. Vlak voor rust vergat ons centrum even de rugdekking in het midden en was Jay kansloos op het schot van CSW.

Na rust een veel onrustiger spelbeeld. CSW drong aan, waardoor we in de verdediging werden gedwongen. Het middenveld werd overlopen, omdat ze te ver naar voren speelde. De 2-2 was een kwestie van tijd … CSW had echter ook veel krachten verspeelt, waarna wij het laatste kwartier het spel weer naar ons toe konden trekken. Loek (moe en daardoor minder offensief) dichtte de gaatjes achterin, Bauwe was heer en meester op rechts en de linkerflank, met Stephan voorop, zocht de achterlijn. De afwerking liet nog te wensen over, tot Bart 3-2 scoorde en de wedstrijd op slot gooide. Jim schoot nog op de paal, waarna Loek de eindstand op 4-2 bepaalde.

Leerzaam potje! Wederom heb ik progressie gezien en ik heb er vertrouwen in dat we die lijn voort zetten. Waar we over moeten nadenken is het positiespel. Leer kijken wáár je staat en heb oog voor je teamgenoten. Dan komen er méér overwinningen, zeker en vast … ;-)