Vreeswijk A1 - FC Breukelen A1

A1 pakt op de valreep drie punten

De meningen liepen na afloop sterk uiteen. Trainer Herman sprak van ‘de slechtste wedstrijd van het seizoen’. Anderen hadden het over ‘een goede eerste helft, maar slap spel in de tweede helft en daardoor problemen.’ Hoe dan ook, een feit was dat de A1 zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Vreeswijk, dat evenveel punten heeft als FC Breukelen, tot een goed einde wist te brengen. Al moesten de meegereisde fans lang wachten op het verlossende doelpunt.

FC Breukelen kwam in Nieuwegein redelijk goed uit de startblokken. De ploeg bouwde al snel een overwicht op en kreeg mede door fouten van de gastheren een handvol kansen. Defensief zat de boel op slot, met aan de linkerkant een sterk spelende Jesse. Na een kwartier kwamen onze jongens verdiend op voorsprong, toen de bal uit een corner bij Jesse belandde, die aflegde op verdediger Rick die daarop de 0-1 scoorde. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Vreeswijk en door het overwicht kon een tweede treffer niet uitblijven. Het was aanvaller Sven die met een schuiver de voorsprong verdubbelde: 0-2. Er kwamen nog meer kansen en mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft. De eindpass was vaak onzorgvuldig of er werd zwak geschoten op het doel. Vreeswijk kreeg vlak voor rust één goede kans, maar die inzet belandde een meter naast de paal.

Herman liet in de rust zijn ontevredenheid blijken. Jullie kunnen veel beter en moeten rustig van achteruit een aanval opzetten, vertelde hij de spelers. De tweede helft liet een andere wedstrijd zien, maar niet zoals de Breukelse aanhang hoopte. De thuisploeg speelde namelijk feller en het duel kwam meer in evenwicht. Vreeswijk kreeg nog steeds weinig kansen, maar FC Breukelen liet de teugels wat vieren. Te veel, zo bleek halverwege het tweede bedrijf. Ineens kwamen er kansen voor Vreeswijk dat vooral door het centrum oprukte en een keer of drie in korte tijd tot het zestienmetergebied doordrong. Kort daarop scoorde Vreeswijk wel, 1-2, en de thuisploeg voelde dat er vandaag meer in zat. Het werd zelfs 2-2 met nog een kwartier op de klok. De aanhang van FC Breukelen kon bijna niet geloven dat het ineens gelijk stond na een eerste helft waarin de A1 domineerde en wel vier, vijf keer had moeten scoren. In de laatste tien minuten trok FC Breukelen het initiatief weer naar zich toe en kwamen er enkele mogelijkheden. Vijf minuten voor tijd speelde invaller Erik-Jan Sven aan in het strafschopgebied en die scoorde de winnende treffer met een diagonaal schot: 2-3. De opluchting was groot bij de aanhang van FC Breukelen toen de goedleidende scheidsrechter affloot voor het einde. Drie wedstrijdpunten erbij, zonder echt overtuigend spel! De A1 heeft nu negen punten uit zes duels. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 27 oktober thuis tegen Elinkwijk.

Eindstand Vreeswijk A1 – FC Breukelen A1 2-3 (0-2).

Man of the match: RickdL

Opstelling: Rick, Dave (Michael), RickdL, Mitchel, Jesse (Tim), Jeroen, Ricardo, Vincent (Jannes), Tomra (Erik), Sven en Steven.

Doelpunten: RickdL en Sven (2).