Soms zit het mee, nu zat het tegen.

FC Breukelen zat. 2 - Eemnes 2 1-3 13-10-2007

Het is een cliché in de voetbal wereld, als je in de hoek zit waar de klappen vallen lijkt alles tegen te zitten.

Deze week, nog voor de bal ook maar 1 omwenteling had gemaakt, waren we al 3 punten kwijt.

Niet omdat we de spelerspassen vergeten hadden, dat gebeurde bij een wedstrijd van CSW en zij kregen 3 punten in mindering, oppassen dus, nee we moesten de zuur verdiende punten welke we tegen VVZ ’49 hadden behaald weer inleveren omdat VVZ ’49 zich had teruggetrokken uit de competitie.

Was de balans tot aan dit weekend dus nog gelijk met 3x winst en 3x verlies, nu moesten we van Eemnes zien te winnen om de negatieve balans weer te herstellen.

Met 16 man tot onze beschikking kon er gegoocheld worden welke 14 uitverkorenen het mochten proberen tegen de zeer jonge ploeg van Eemnes 2.

Rayben en Abid mochten met het 5e meedoen dus de overige 14 spelers konden aan de bak.

Met Hans van Doorn tussen de palen als gastspeler en Roy Versluis, dit weekend even niet nodig bij het 1ste , in de spits konden we een sterke as het veld in sturen.

Iedereen wilde vandaag eerherstel van de blamage welke we de voorgaande 3 weken hadden ondergaan.

Vol strijd werd de tegenstander vast gezet en naarmate de 1e helft vorderde ging het gevoel steeds meer leven dat we goed bezig waren vandaag.

Dit gevoel werd verstevigd door het eerste doelpunt van deze wedstrijd.

Sommige mensen zeiden na afloop dat het een lucky was, nou ik ken Roy Versluis al bijna heel zijn leven, dit was GEEN lucky.

Aangespeeld aan de linkerkant van het vijandige strafschopgebied liep Roy wat naar binnen en schoot de bal prachtig, over de keeper in de verre kruising waarbij de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen rolde. 1-0

Een hele mooie treffer en een beloning voor ons goede spel tot dan toe.

Het was nu zaak om deze verdiende voorsprong vast te houden tot de rust.

Lang kon het rustsignaal niet meer wegblijven maar het duurde toch net even te lang.

Eemnes wist te scoren nadat aan de rechterkant van ons veld een aanvaller de bal had.

Een medespeler wist naar binnen te lopen uit de rug van z’n tegenstander, kreeg de bal aangespeeld en kwam zodoende alleen voor de keeper.

Hij faalde niet en scoorde de 1-1.

Toch was er tijdens de 15 minuten rust het geloof in een goede afloop, het vertoonde spel gaf hier ook alle reden toe alleen moest één ieder wel scherp blijven.

De 2e helft ging van start en er werd naarstig gezocht naar wat openingen in de Eemnes defensie.

Er kwamen wel wat halve kansen en ook wat hele kansen maar helaas wilde de bal er niet in.

De wedstrijd leek zodoende op ons eerste gelijke spel af te gaan totdat de scheidsrechter van vandaag zich nog nadrukkelijker met de wedstrijd ging bemoeien.

Luister, ik ben 38, heb al heel veel wedstrijden gespeeld en weet dat dit alleen maar kon door de bereidwilligheid van personen die wilden fluiten.

Je hoeft mij niet te vertellen dat we blij mogen zijn dat er iemand bereid gevonden was om ook deze wedstrijd te leiden.

Echter, als je fluit zoals die grappenmaker van vandaag dan houdt alles op.

Ik weet zeker dat waar we deze competitie ook spelen zonder KNVB scheidsrechter we nergens zoveel tegenwerking krijgen als deze wedstrijd.

De bal werd diepgespeeld en kwam uit in ons strafschopgebied.

Twee verdedigers van ons waren eerder bij de bal dan een Eemnesspeler maar deze Lazovic van Eemnes haalde zijn beste truc uit de kast.

Hij tikte met z’n been tegen de achterkant van Tom zijn benen aan en liet zich toen theatraal vallen, penalty tegen !!!!!!!!!

Nou heb ik in de loop der jaren geleerd dat je op je kop kan gaan staan bij dit soort beslissingen, het helpt je niets.

De penalty werd benut en we stonden zeer onterecht met 1-2 achter.

Door deze gang van zaken was er iets geknakt in de ploeg, er werd nog een doelpunt min of meer weggegeven en zodoende verloren we met 1-3.

Helaas werd ons goede spel tot het moment dat we gen..id werden dus niet beloond.

Volgende week zijn we vrij van competitie verplichtingen dus kunnen we misschien d.m.v. een oefenwedstrijd weer wat vertrouwen tanken.

Opstelling: Hans, David(Tom 80), Raymond, Esli, Jimmy, Tim(Mike 20), Mark, Jack, Clarence(Danny 45), Roy, Jeffrey