FC Breukelen D3 - ’t Gooi D2

FC Breukelen D3 - ’t Gooi D2 1-3 (1-1)

Na de nederlaag van vorige week, hebben we de boyz gevraagd na te denken over de positie in het veld waar ze willen spelen. Als we ieders voorkeur honoreren, gaat de D3 dit seizoen met 1 keeper, 1 verdediger, 7 middenvelders en 4 aanvallers de strijd aan …

Laughing

We begonnen met een ietwat omgezet elftal, met Jay op doel. Nils stond laatste man, Roy voorstopper, Jeremy linksback en Wessel rechtsback. Het middenveld bestond uit Bauwe, Loek en Bram (vlnr) en de voorhoede uit Bart (rechtsvoor), Jim (spits) en Tom (linksbuiten). Meteen zetten we druk en kregen een aantal goede kansen, maar nog geen goal. Die viel halverwege de eerste helft pas, na een mooie aanval en goed combinatiespel. Jimmy zette Tom vrij voor de keeper en tegen diens diagonale schot had de keeper geen verweer. Aan de andere kant hield de verdediging goed stand, ondanks de nieuwe, duidelijk onwennige samen-stelling. Daar waar er toch een speler door kwam, stond Jay op de goede plek. Halverwege de eerste helft viel Nils met een blessure uit en moesten we de boel weer omzetten. Loek naar achteren, Bauwe centraal op het middenveld en Stefan links. Pas toen zag je goed hoe graag dit elftal ‘naar voren’ speelt. Loek en Roy kunnen zich nauwelijks bedwingen om vóór hun verdediging te spelen. Daardoor vielen er soms stevige gaten in het centrum, die tot de gelijkmaker leidde.

Na rust speelde ’t Gooi meer op de aanval en werd onze verdediging vaak overlopen. Lang bleef het 1-1, maar uiteindelijk hielden we het niet meer droog. We kwamen nauwelijks meer onder de druk vandaan en onze spitsen werden nog slechts zeldzaam bereikt. We kregen toch nog enkele goede kansen, maar wisten helaas niet meer te scoren.

Het was een erg leuke pot en we hebben duidelijk progressie gezien in vergelijking met de wedstrijd tegen HSV. Als we samen blijven ballen, komen de (doel)punten vanzelf! Over de verdediging moeten we nog ff denken …