FC Breukelen A1 - Roda A2 '46

A1 boekt belangrijke zege tegen Roda ’46

De jongens van de A1 hebben zaterdag zonder zelf goed te spelen een ruime overwinning geboekt. Tegen hekkensluiter Roda werd het 3-0. Een hele opluchting na de gestaakte wedstrijd tegen VVIJ een week eerder.

Dat het een ruime zege zou worden, daar zag het in de eerste helft niet direct naar uit. Door de vele blessures en zonder verdediger Mark die voortaan in de B zal spelen, speelde Fc Breukelen weer in een nieuwe opstelling. Met name de achterhoede moest wennen aan de nieuwe posities. Dat werd nog lastiger toen vrije man Jesse werd gewisseld voor Bas. De automatismen waren vanmiddag ver te zoeken. Bovendien zochten de jongens vaak de lastigste oplossing in plaats van rustig combinatiespel. De gasten uit Leusden leken iets beter ingespeeld, kregen enkele kansen in de eerste helft maar misten duidelijk een koele afmaker. De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft wat beter in het spel en dwong in die fase de roodzwarten terug op eigen helft. Na een fraaie voorzet kwam Tomra voor zijn man en kopte bij de tweede paal de 1-0 binnen.

Na de thee een ander beeld. Fc Breukelen speelde wat feller, combineerde iets beter en bouwde een overwicht op. De jonge ploeg van trainer Herman kwam goed uit de kleedkamer en binnen enkele minuten werd de voorsprong verdubbeld. Het was Sven die met strakke schuiver van zestien meter de 2-0 op het bord zette. De gasten kwamen deze tegenslag niet meer te boven. Het Breukelse team ging beter combineren en dat leverde nog een treffer op. Na een afgeketst schot van Vincent kwam de bal bij Steven die de derde goal maakte voor de thuisploeg. Daarna werd er nog volop gewisseld, maar dat bracht geen grote veranderingen in het sportieve duel. De drie wedstrijdpunten bleven aan de Broekdijk-Oost. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Hoogland A1.

Eindstand A1 – Roda A2 3-0 (1-0). Doelpunten Tomra, Sven en Steven.

Man of the match: Dave.

Opstelling Fc Breukelen: Rick, Dave, Jesse (Bas), Rick, Michael, Jeroen (Tim), Ricardo, Vincent, Sven, Steven (Giordi) en Tomra (Jannes).

Geblesseerd/geschorst: Mitchel, Dennis, Sander, Erik Jan, Fatih.