FC Breukelen F3 - HSV Wasmeer F6

Zaterdag 29 september 2007: FC Breukelen F3 - HSV Wasmeer F6

Bij afwezigheid van de vaste verslaggever van de F3, aan mij de eer om deze wedstrijd te verslaan. Het was wederom vroeg (en nat), maar de jongens hadden er duidelijk zin in. Langs de lijn viel wel op dat de supporters voornamelijk vrouwen waren. 7 moeders en 3 vaders telden we, 5 zusjes en 1 broertje. De F3 is vanaf deze week een middenvelder rijker, Jeremy van de F5 komt ons superteam versterken. Aangezien onze verslaggever ook onze koffieman is, lieten we het koffie halen over aan de leidster van het team, Hetty. Ging prima! Ook het toverdrankje bleken de kanjers niet nodig te hebben, want het ene na het andere doelpunt vloog het keepertje van Hilversum om de oren. Al in de tweede en derde minuut waren het Collinen Koen die FC Breukelen op voorsprong zette. Collin raakte op dreef en al in de 8e minuut was het weer raak. In de 10e minuut volgde een net zo mooi doelpunt van Luuk en ook Robinwist de doellijn te passeren en wel in de 15e minuut.

Onze keeper Justin heeft in de eerste helft de bal slechts twee keer aangeraakt, mede natuurlijk door de goede verdediging van ons duo Tommie en Thomas. Voor Collin was het een hattrick, want vanaf het middenveld poeierde hij de bal wederom keihard in het doel. Jhan Carlos is de laatste die in de eerste helft wist te scoren, maar daarvoor moest hij wel eerst vier man passeren.

In de rust hoefde trainer Micha de heren niet te motiveren tot het maken van meer doelpunten. Maar met een voorsprong van 7 doelpunten durfden de trainers in de tweede helft eens te experimenteren door de spelers van plaats in het veld te wisselen. De verdedigers moesten gaan aanvallen en de aanvallers moesten gaan verdedigen. Maar zelfs trainer Ed raakte hierdoor de kluts kwijt. “Waar stond jij ook alweer?” Het was onwennig voor de verdedigers om nu zelf te proberen om te scoren. En onze superspits Luuk kon het niet laten, in de 21e en 23eminuut maakte hij de 8-0 en 9-0.

Toen even daarna Luuk onderuit ging, merkten we dat we onze verslaggever/koffieman wel misten. Hij vervult namelijk ook altijd de rol van verzorger en nu holde de verzorger van het andere team, zo sportief als ze waren, met waterzak het veld in. Tommie raakte inmiddels wat meer gewend aan zijn nieuwe rol en zijn blijdschap was zeer groot toen hij in de 31e minuut voor de 10-0 zorgde. Terwijl Thomas en Robin zich de benen uit het lijf renden, stond Justin zich duidelijk te vervelen en om het experiment uit te breiden ruilde hij met Collin van plaats. Toen de bal tijdens de shirtwissel toch wel akelig dicht bij de goal kwam, was het onduidelijk wie er nu moest keepen, dus stonden de neefjes naast elkaar in het doel. Maar er kwamen nog meer doelpunten. Toch weer van onze spitsen, Luuk en Koen. Stand 12-0. In de 36e en 37e minuut misten de schoten van Jeremy helaas net doel. In de 38eminuut werd een doelpunt van Koen niet geteld, maar de bal was toch echt over de lijn geweest. Maar met deze stand, maken we ons daar natuurlijk niet druk over. In de 39e minuut zette Luuk met een intikkertje de eindstand op 13-0 voor dit superteam uit Breukelen.