FC Breukelen (zat) 2 - WVHEDW 8 Terug op aarde 22-09-2007

Vandaag de thuiswedstrijd tegen WVHEDW 8, gelukkig voor de schrijver van dit verslag mag deze afkorting gebruikt worden.

Wanneer de volledige naam Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen, elke keer gebruikt moet worden wordt het een wel heel erg lang verhaal.

Enfin, vandaag dus tegen een 8e elftal, volgens de ranglijst moet het wederom mogelijk zijn om 3 punten te veroveren vandaag.

Na een toch wat gezapige warming-up op het bijveldje konden we de strijd aangaan met de bezoekers uit Amsterdam,.

Met precies 11 man waren zij ten tonele verschenen dus veel mocht er niet bij ze misgaan of we kwamen in een numerieke meerderheid.

Nou, er ging niet veel mis, sterker nog bijna alles zat WV-HEDW mee vandaag en bij ons was het zeer matig wat er op de mat werd gelegd.

De gasten speelden zeer compact want omdat zij al aardig op leeftijd waren hebben ze een hekel aan lopen dus, het veld klein houden, de tegenstander opvangen en dan met een razendsnelle counter via hun kale 40+ spits gevaarlijk worden.

In de eerste helft was dit tot 2x toe succesvol en zodoende gingen we de rust in met een 0-2 achterstand. Omdat we er eigenlijk al snel achter waren dat de nieuwe gekozen tactiek niet het gewenste resultaat had opgeleverd werd er terug gestapt op het beproefde 3 spitsen systeem. Zo tegenstander welke alleen maar voor de pot blijft liggen moet gewoon over de vleugels bespeeld worden en dat ging de 2e helft ook gebeuren.

Met deze strijdwijze kregen we iets meer grip op de wedstrijd en ook wat kleine kansjes maar de vizieren stonden vandaag niet op scherp en de veldspeler welke de 2e helft bij WV-HEDW als keeper was gaan spelen wist vrij eenvoudig z’n doel schoon te houden.

Aan de andere kant viel uit een corner nog wel een doelpunt.

De kale spits liet zien ook met het hoofd het doel te vinden en scoorde de 0-3.

Hoe we verder ook aan drongen er kwam geen verandering meer in deze stand en zodoende leden we ons eerste puntverlies.

Gelukkig werd dit na de wedstrijd gecompenseerd door de punten welke Jeffrey had meegenomen.

Jeffrey was verkozen tot lulletje van de week en trakteerde op punten Limburgse vlaai.

Ondanks de nederlaag werden de punten smaakvol verorbert en met hier en daar wat rondvliegende slagroom werd de ellende van de verloren wedstrijd snel vergeten.

Volgende week tegen EDO zal het gekraakte zelfvertrouwen weer opgevijzeld dienen te worden om aansluiting bij de top te behouden.

Opstelling: Branko, David, Raymond, Esli, Jimmy (Danny 55), Roel (Rayben 45), Tim, Mark, Clarence (Abid 60) , Jeffrey