Wilnis - FC Breukelen F3

Verslag van de voetbalwedstrijd van FC Breukelen F3 tegen Wilnis

Zaterdag 21 september 2007. Eindelijk was het dan zover: de F3 van FC Breukelen mocht voor het eerst thuis spelen. Voor de ouders van de spelers was het een verademing want de wedstrijd begon pas om 9.00 uur. Dat was ook te merken aan de opkomst van de ouders ( 35 koffie en 2 thee ).

Toen de boys uit Breukelen zich hadden aangekleed en naar veld 3 liepen voor het begin van de wedstrijd, zagen de boys dat ze moesten spelen tegen het altijd mooie meisjesteam uit Wilnis. Gelukkig had het nieuwe bestuur van FC Breukelen de topscheidsrechter de heer Hans Bijlenga kunnen contracteren voor de wedstrijd, om de haantjes uit Breukelen kort te houden tegen het vrouwelijk schoon uit Wilnis.

Om 9.01 uur fluit scheidsrechter Bijlenga voor de aftrap en al na 1 minuut ( nog voor er koffie en thee was) scoorde super spits Luuk en stond het al in de 2e minuut van de wedstrijd 1-0. De boys uit Breukelen waren door het dolle heen. Gelukkig was het aanvoeder Tommie die weer wat rust in de ploeg terug bracht. Zo weinig concentratie tijdens de vorige wedstrijd in Naarden, zo anders was het bij deze wedstrijd. Of had het te maken met de schoonheid van de tegenstanders. Want nadat de ouders de koffie ophadden zorgde, na een prachtige voorzet van Koen, weer de super spits Luuk voor de 2-0. Dit kon onze andere spits Giovanni niet verkroppen en na een schitterde passeerbeweging trapte hij de bal keihard in het doel en zorgde dat de boys met 3-0 voor kwamen te staan.

Met die stand op het scorebord fluit de scheidsrechter af voor de 1e helft.

Net op tijd voor de 2e helft, kwamen de meisjes Van Dijk aanlopen ( na eerst een half uur bij de verkeerde wedstrijd te hebben gekeken)
en kon de wedstrijd weer beginnen. Direct na het fluitsignaal begonnen de boys weer druk uit te oefenen op het doel van de girls from Wilnis. Onze middenvelder Robin kreeg alle ruimte van de girls, maar zijn schot miste op een haar na het doel.

Door enkele goede acties en afleidingsmanouvres van Collin, zag wederom Giovanni zijn kans schoon en zorgde voor de 4-0. Dat was het keerpunt in de wedstrijd want de girls from Wilnis gingen op de man spelen, waardoor er een ernstige botsing ontstond tussen drie girls en Jhan Carlos. Gelukkig heeft het team uit Breukelen een goede medische verzorger binnen het team met natuurlijk het inmiddels bekende drankje (wij hebben gehoord dat het geïmporteerd is uit Oost-Duitsland) zodat na 1 seconde Jhan Carlos weer op de been was. Na dit opstootje kreeg super spits Luuk vleugels en scoorde voor de derde keer: hij zette de stand op 5-0.

In de allerlaatste minuten van de wedstrijd kwamen er dan toch nog enkele goede kansen voor de girls from Wilnis. Onze keeper Justin, die de gehele wedstrijd maar twee keer de bal in zijn handen heeft gehad, kreeg het in die allerlaatste minuten toch nog knap lastig, maar gelukkig waren daar weer de twee T’s , Tommie en Thomas, die beide uitstekend de bal telkens weer hebben weggewerkt en goed bij hun vrouwtje zijn gebleven waardoor de eindstand bleef staan op 5-0 voor de boys from Breukelen.